Категории Информация
Кассы Добавить событие
Брамс и Сильвестров
18 февраля 2023

Брамс и Сильвестров

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Киевская опера (Театр оперы и балета для детей и юношества)
ул. Межигорская, 2

О событии

Концертна програма Національного будинку музики

Тривалість концерту – 1 год 15 хв

Місце проведення: Art-сцена

Виконавці

Камерний ансамбль NotaBene Camber Group

у складі:

Максим Грінченко (скрипка)

Андрій Павлов (скрипка)

Ігор Завгородній (альт)

Артем Полуденний (віолончель)

Юрій Немировський (кларнет)

У програмі:

- Йоганнес Брамс

Кларнетовий квінтет сі мінор, ор.115

- Валентин Сильвестров

Квартет no.1 (1974)

Про концерт

Квінтет для кларнета – один із останніх творів Йоганесса Брамса, який він написав після несподіваного оголошення про завершення композиторської кар’єри.

У 1890 році, закінчивши Струнний квінтет соль мажор, 57-річний Брамс несподівано оголосив, що його творча діяльність підійшла до фіналу і решту днів він проведе відпочиваючи. Однак його думка змінилася після візиту до Майнінгена, де він почув дивовижну гру кларнетиста Річарда Мюльфельда. Отримані враження надихнули Брамса повернутися до композиторської діяльності і написати низку творів для кларнетa, серед яких Квінтет займає чи не найважливіше місце.

Багато хто стверджує, що Квінтет для кларнета взагалі є найкращим камерним твором Брамса. Справді, у творі втілений широкий спектр емоційних станів та афектів, з його глибоким смутком, епічністю та мерехтливістю.

Перший струнний квартет Валентина Сильвестрова дещо римується з твором Брамса своєю лірикою і глибокою змістовністю монологічного висловлення.

Написаний у 1974 році на межі авангарду та поставангарду, він вважається одним із найуспішніших і найпопулярніших творів українського композитора. Музика Квартету відрізняється яскравим внутрішнім динамізмом та образним контрастом розділів.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код