Категории Информация
Кассы Добавить событие
Чому Михайло Гурман не вижив
02 мая 2017

Чому Михайло Гурман не вижив

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Театр «Золотые Ворота»
г. Киев, ул. Шелковичная, 7А

О событии

Фатальний трикутник відносин

Світовою прем’єрою захоплюючого психотрилера «Чому не вижив Михайло Гурман» Маґдебурзький театр продовжує свою німецько-українську театральну кооперацію, розпочату у травні 2016 фестивалем «Дикий Схід.Подія Україна».

Два актора з України і один член ансамблю Маґдебурського театру гратимуть англійською, німецькою та українською мовами. Спектакль супроводжується титрами. Театр Маґдебурґу та театр Золоті Ворота замовили цей твір у львів'янина Павла Ар’є, який є одним з найвідоміших українських драматургів і скаутом цьогорічного Ґайдельберґського фестивалю, який цього року присвячено Україні.

Молода українка Анна має вийти заміж за німця. Так хоче батько Анни, який сподівається отримати таким чином великий посаг. Але Анна кохає незаможного Михайла. За допомогою товариша – армійця, Михайло добивається, щоб його зарахували до армії. Анна отримує сфальсифікованого листа, що Михайло загунив на війні. Це спонукає її погодитися на бажаний батьком шлюб з власником автомайстерні Ніколаусом і переселитися до Німеччини. Раптова поява Михайла створює трикутник, який поступово стає все більш брутальним.

Твір П. Ар’є базуєтся на п'єсі «Украдене щастя» українського письменника Івана Франка і розповідає про відносини Анни, Михайла та Ніколауса, які закінчуються фатально. Павло Ар’є модернізував відомий український текст і розповів у своїй історії з мультикультурної Європи про право кожного на маленький шматочок щастя у житті. Сучасна варіація тематизує описане Франком нерівне співвідношення сил чоловіків та жінок і застосування чоловіками насильства до них, хоча дія й відбуваєтся у сьогоденні, почергово в Україні та в Німеччині.

Стас Жирков очолює київський театр Золоті Ворота з 2014 р. і є наймолодшим художнім керівником в Україні. С. Жирков та керована ним команда практикують сучасні театральні форми, модернізацію української театральної системи. В Маґдебурзі він вже поставив драму Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів» для фестивалю «Дикий схід.Подія Україна».

Предварительный заказ
Заявка на промо-код