Категории Информация
Кассы Добавить событие
ДЕСЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ БОЖИХ. Концерт солістів київських музичних театрів і колективів.
19 апреля 2018

ДЕСЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ БОЖИХ. Концерт солістів київських музичних театрів і колективів.

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Художественно-концертный центр им. Ивана Козловского
г. Киев, ул. Крещатик, 50Б

О событии

19 квітня у Мистецько-концертному центрі ім. Івана Козловського Національної оперети України — традиційний концерт «Десять заповідей Божих».

Кожному номеру програми передує вдумливе прочитання заповіді і відповідний до її змісту факт чи історія — і музичний номер. Такий концерт відбувається у Центрі Івана Козловського у пасхальні дні кожного року.

Коли настає особливий час, який кожен народ визначає по-своєму і в різні числа календаря, напередодні свята відродження землі, очікуючи дня, названого християнами Великоднем або Воскресінням Христовим, ми частіше згадуємо, що більшість прадідів наших сповідували християнство, а тому, будучи духовними і генетичними їхніми нащадкам, ми свідомо чи ні, але несемо в собі і зберігаємо закони цієї віри.

Видатний український тенор Іван Семенович Козловський був людиною надзвичайної віри і духовності. Єдиний народний артист СРСР, який все життя писав у анкеті «віруючий».

У радянські часи це було відповідно підпису власного вироку. Ніхто ніколи не відповість на питання — як же він вижив у ті часи, коли кількість справ та доносів на нього заповняла не одну шафу? Коли він записував українські колядки, яки заборонялися і знищувалися повним тиражем? Чи ініціював постановку опери «Лоенгрін» Р. Вагнера у Большому театрі, де не тільки виконав головну роль, а й був постановником і художником? Бо Лоенгрін — це посланець Господа на землі, володар чаші Грааля, лицар добра і світла, який припливає до людей на білому лебеді? Або всупереч забороні, прямо при Сталіні у залі співав на Пасху романс С. Рахманінова «Христос Воскрес»?
Відповідь тому тільки одна: на все Воля Божа.

Номери концертної програми, у якій візьмуть участь солісти київських театрів і колективів, ще раз нагадають присутнім заповіді — закони, живучи за якими Людина залишається Людиною…

Режисер — Тетяна Зозуля.
Технічне забезпечення — Олександр Куцевалов.

 

Предварительный заказ
Заявка на промо-код