Категории Информация
Кассы Добавить событие
17 апреля 2024

GERSHWIN. «Рапсодия любви»

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

МЦКИ "Октябрьский дворец"
Алея Героев Небесной Сотни, 1

О событии

Вперше на українській сцені! Легендарна музика Джорджа Гершвіна втілиться в віртуозний проникливий танець

17 квітня на сцені МЦКМ відбудеться балетна прем’єра “Рапсодія кохання” на музику одного з найвидатніших композиторів ХХ сторіччя — Джорджа Гершвіна у виконанні Національного президентського оркестру під керівництвом Максима Гусака. Головні партії виконують фантастичні прима-балерина, заслужена артистка України Тетяна Льозова і премʼєр балету, заслужений артист України Ярослав Ткачук.

Музика, яка надихає!

Танець, який закохує!

На любителів української сучасної і класичної хореографії чекає непересічна подія, яку не можна пропустити. На сцені МЦКМ перед глядачами розгорнуться декілька неповторних історій кохання, обʼєднаних музикою американського композитора Джорджа Гершвіна. Драматичне дійство, розказане мовою музики та танцю. Кульмінацією вистави стане адажіо під легендарну «Rhapsody in Blue» - твір, якому у цьому році виповнюється 100 років. Вистава гармонійно об’єднає імпровізаційну атмосферу творів культового композитора з пристрастю сучасного балету. Ретельно відібрані для вистави твори Гершвіна наповнять сцену своїми чарівними, екзотичними ритмами та створять годину чистого музично-хореографічного щастя, головною темою якого є Кохання!

Вистава ставить питання: “Чи може людина жити без кохання?”, “Чи ми шукаємо кохання, або воно знаходить нас?”. Ніщо не може дістати з людини глибинні емоції, краще ніж балет! Легкий невагомий танець у невимовному вирі прекрасних дуетів розповість про щастя, розлуку, тугу, але й, звичайно, надію. Яскраве виконання музики Джорджа Гершвіна в поєднанні з віртуозними балетними рухами та магічною силою танцю допоможе глядачу поринути у світ справжнього високого мистецтва.

Хореографом “Рапсодії кохання” став Ярослав Ткачук, балетмейстер постановник, який вже не вперше здійснює свої балетні вистави в Україні і за кордоном. Його самобутнє бачення і досвід роботи з багатьма світовими постановниками сучасності надає імпульс для створення нового хореографічного почерку, який побачать глядачі 17 квітня.

Зіркові учасники:

Прима-балерина, заслужена артистка України Тетяна Льозова.

Тетяна відома своїм постійним творчим пошуком, сміливими експериментами, тісною співпрацею з сучасними українськими хореографами. Все це дозволяє виконавиці створювати цікаві концертні номери, що захоплюють як глядачів, так і професійних критиків. Таланту однієї із найяскравіших представниць сучасної української школи балету аплодували шанувальники балетного мистецтва Німеччини, Франції, Швейцарії, Японії, Іспанії, Португалії, Італії, Великобританії, США, Китаю, Мексики, Гватемали, Греції, Кіпру та інших країн.

Премʼєр балету, заслужений артист України Ярослав Ткачук,

Ярослав — лауреат І премії International Competition of Classic and Contemporary Choreography "Mysl-potok" (2013 р., Київ), І премії Міжнародного конкурсу International ballet competition (2016 р., Таллінн). Успішно гастролював у Японії, Тайвані, Канаді, Кореї, Аргентині, Німеччині, Франції, Швейцарії та інших країнах.

Також у постановці візьмуть участь провідні солісти українського балету!

Національний президентський оркестр — знаний у світі професійний колектив, що вражає своєю жанровою та репертуарною багатогранністю. До складу оркестру входить понад 100 професійних музикантів, високий рівень виконання яких справді надихає! Диригент Національного президентського оркестру Максим Гусак презентував низку концертних програм, що стали прем’єрами в Україні, а також є автором та диригентом міжнародних мистецьких та культурно-дипломатичних проєктів.

Де: МЦКМ (Жовтневий Палац), Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Коли: 17 квітня, 18.00

Концерт передбачає наявність усіх необхідних заходів безпеки!

У разі повітряної тривоги усі глядачі та артисти разом чекатимуть її закінчення у безпечному місці, після чого концерт буде продовжено!

Якщо повітряна тривога триватиме до початку заходу – концерт розпочнеться пізніше, через 30 хвилин після її закінчення (але не пізніше 20:40).

Слава Україні!

Предварительный заказ
Заявка на промо-код