Категории Информация
Кассы Добавить событие
Международный день цыган
08 апреля 2023

Международный день цыган

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Цыганский театр «Романс»
г. Киев, пр-т Победы, 38

О событии

Міжнародний день циган започаткований на конгресі циган усього світу 8 квітня 1971 р. в Лондоні. Його мета — привернення уваги до самобутньої культури народу, перша згадка про який з’явилась в 1501 році, коли ромський вожак Василь отримав охоронну грамоту від литовського князя Олександра Казимировича.

В цей день по всьому світу, за традицією, запалюють мільони свічок, як символ єдності циганського народу і тисячі яскравих вінків опускають на воду, щоб вони спливали бурними водами річок, нагадуючи тим, хто їх бачить з берегів, про нелегку долю народу, вічного блукальця без історичної батьківщини.

Народний артист України Ігор Крикунов вперше запросив гостей на свято в Україні 18 років тому. З того часу воно стало і для циган, і для єдиного в державі циганського театру своєрідним алтарем, від якого йде правда про волелюбний, талановитий і гордий народ, що прагне визнання, розуміння і свого місця під сонцем!

Відбудуться святкові концерти, присвячені Міжнародному дню циган. Циганський театр «Романс» традиційно презентує нову музичну програму своєму вірному глядачеві, з яким тісно пов’язані душа, серце і творчий шлях колективу.

У этой нации нет территории —
Они рассеяны по всей Земле,
Но песни звонкие вошли в историю,
И поселились в каждой голове.
Века гонений в прошлое отброшены,
Свободу каждый волен выбирать.
Пускай улыбки расцветают веснами,
И колесо венчает яркий флаг.
И дети пусть успехов добиваются,
Мотивы радости, даря сердцам,
В познании мира пусть преуспевается,
И счастье ждет всю нацию цыган!

Предварительный заказ
Заявка на промо-код