Категории Информация
Кассы Добавить событие
Нотний зошит Анни Магдалени Бах
26 марта 2023

Нотний зошит Анни Магдалени Бах

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Киевская опера (Театр оперы и балета для детей и юношества)
ул. Межигорская, 2

О событии

НОТНИЙ ЗОШИТ АННИ МАГДАЛЕНИ БАХ

Концертна програма Національного будинку музики

Тривалість концерту – 1 год 15 хв

Місце проведення: Art-сцена

Виконавці

Ольга Швидка /сопрано/

Максим Сидоренко /орган-позитив, фортепіано/

У програмі:

Йоганн Себастьян Бах

Нотний зошит Анни Магдалени Бах

Про концерт

У XVIII столітті серед артистичної інтелігенції було поширеною практикою мати власні домашні альбоми, збірки музичних творів, оповідань, картин і віршів.

Йоганн Себастьян Бах не оминав трендів свого часу, тож створив два нотні зошити для другої дружини Анни Магдалени. Вони служили сімейним музичним щоденником, навчальним посібником для навчання його дітей і водночас були втіхою для музично обдарованої дружини Магдалени.

На думку музикознавців, Анна Магдалена була дещо затьмарена своїм легендарним чоловіком. Вона була досвідченим музикантом із гарною репутацією у Німеччині та продовжувала виступати навіть після весілля. У 1729 році вона отримала запрошення виступити на похоронах принца Леопольда. Вона також була постійною учасницею урочистих заходів у садибі Баха, де численні члени родини збиралися разом, щоб музикувати. У той час родина Бахів була серцем мистецького товариства Лейпцига. На думку Баха «вона могла виконувати гідне сопрано».

Крім творів самого Йоганна Себастьяна, у нотних зошитах знаходилася музика таких композиторів, як Йоганн Адольф Хассе, Георг Бем, Франсуа Куперен, Крістіан Петцольд, Карл Філіп Еммануїл Бах та інших друзів родини.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код