Категории Информация
Кассы Добавить событие
Творческая встреча с Ахтемом Сеитаблаевым и просмотр фильма "Домой"
21 марта 2023

Творческая встреча с Ахтемом Сеитаблаевым и просмотр фильма "Домой"

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Дом Кино
г. Киев, ул. Саксаганского, 6

О событии

21 березня о 17:30 запрошуємо вас на творчу зустріч з актором, режисером, громадським діячем Ахтемом Сеітаблаєвим.

Він створив картини, які стали відправними точками для українського кіно. "Хайтарма", "Кіборги. Герої не вмирають», «Чужа молитва», «Захар Беркут» та інші – це потужні роботи з активною громадянською позицією та художнім втіленням. А головне, що завжди йде поруч із Ахтемом Сеїтаблаєвим – це правда та щирість.

Після зустрічі відбудеться перегляд фільму «Додому», в якому він зіграв головну роль. Після перегляду - обговорення.

Ведуча вечора – відома журналістка Тетяна Гончарова

Про фільм:

Додому (Україна, 2019)

Режисер: Наріман Алієв

Автори сценарію — Наріман Алієв, Маріся Нікітюк

Оператор - Антон Фурса

Художник-постановник – Владлен Одуденко

Тривалість: 96 хв

У ролях: Ахтем Сеітаблаєв, Ремзі Білялов, Віктор Жданов, Дар'я Баріхашвілі, Анатолій Маремпольський, Вероніка Лук'яненко, Акмаль Гурезов, Лариса Яценко

Сюжет: У кримського татарина Мустафі помирає його первісток, Назім. Батько приїжджає до Києва, куди його двоє синів поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині у Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Світова прем'єра стрічки відбулася 22 травня 2019 року на 72-му МКФ у конкурсній програмі «Особливий погляд». У цьому ж році Український оскарівський комітет вибрав драму в якості національного претендента від України на премію «Оскар» за найкращий фільм на іноземній мові.

Картина займає 59-60-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно. Вона має дві головні премії: Кіноколо кращому режиссеру та кращому акторові (Ахтем Сеітаблаєв); Гран-прі за найкращий фільм МКФ у Бухаресті; головний приз Одеського МКФ.

Перед початком події у фойє ви зможете поспілкуватись з Ахтемом Сеїтаблаєвим, сфотографуватись з ним та отримати його автограф

Інформаційна підтримка - Телеканал КИЇВ

Предварительный заказ
Заявка на промо-код