Категории Информация
Кассы Добавить событие
ГАЛА-КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІВАНА СЕМЕНОВИЧА КОЗЛОВСЬКОГО
24 марта 2017

ГАЛА-КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІВАНА СЕМЕНОВИЧА КОЗЛОВСЬКОГО

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Художественно-концертный центр им. Ивана Козловского
г. Киев, ул. Крещатик, 50Б

О событии

ТИЖДЕНЬ СВЯТКОВИХ ЗАХОДІВ
До дати дня народження Івана Козловського (24.03.1900 – 21.12.1993)

Видатний український тенор Іван Семенович Козловський був людиною, обдарованою талантом від Бога. Американські статистики, підрахувавши кількість записів та відео, визначили його найкращим тенором ХХ сторіччя. Переживши падіння двох імперій, війни, революції, голод і холод, не звертаючи уваги на заборони та доноси, він за своє життя тільки оперних партій наспівав більше півсотні, не кажучи, що останній сольний концерт дав аж у 87 років, співак здійснив найбільшу мрію свого життя – побудував у рідному селі Мар’янівці під Києвом музичну школу для дітей. Власним коштом. Приклад не тільки у минулі, а й у наші часи - неповторний. Створений шкільний хор Козловський возив із собою по різних містах, включаючи до програми своїх концертів. 
Іван Семенович Козловський – єдиний український тенор, який - мало хто про те знає – давав концерти у повоєнні часи у майже всіх країнах Европи. Існувала легенда, за якою він був «невиїзним», але факти стверджують інше – бо зберіглися його фото, наприклад, у Відні на могилі Бетховена. А після його виступу у Віденській філармонії, там досі існує клуб шанувальників Івана Козловського. 
Світовий тенор був режисером і лібретистом всіх українських заходів Большого театру, до нього зверталися, як тільки річ заходила про ювілеї українських митців, адже кращого експерту з українських питань не було. 
Козловський дбав про молодь, був ініціатором концертної опери, а також тих оперних постановок, які ніхто інший не наважився б тоді ставити. Один тільки «Лоенгрін» Вагнера - вистава про посланника Бога на землі, володаря чаші Грааля, та ще й на музику ворожого (це у 1947 році!) німецького композитора вже являє собою творчий подвиг - це ще один приклад для нас, сучасних. Не кажучи вже про виконання духовних творів, або українських колядок, які він не боявся виконувати, навіть коли радянська влада знищувала всі записи. Адже популярність його була такою, що не звертаючи на доноси, переслідування, знищення записів, влада водночас визнавала, боялася і любила його, він лауреат двох Сталінських премій, н. а. СРСР, п’ятикратний ленінський орденоносець … 
Народившись на Україні, з малих літ співаючи народні пісні, а згодом працюючи півчим у хорі Михайлівського золотоверхого монастирю, Іван Козловський мав і відтворював своїм неповторним голосом надзвичайну характерну національну рису – в ньому звучала та сама природня здатність милування світом - аж до сльози, до сентименту, до найвищого злету духовності, все у ньому пронизано розумінням і вдячністю Богу та рідній землі - за красу і гармонію. Саме це зробило такими неповторними його Юродивого і Лоенгріна, Андрія і Лєнського, Альфреда і Герцога…
Традиційно вже четвертий сезон Центрі імені Івана Козловського Національної оперети України впроваджує Тиждень заходів, які присвячуються дню народження видатного українського тенора, 24 березня. У програмі тижня - найрізноманітніші заходи, кожен глядач може знайти для себе цікаву програму - від «домашнього камерного музикування» 19 березня, де у музично-поетичній програмі «Уж вечер…» (режисер Тетяна Зозуля) візьмуть участь чудові солістки Національної опери н.а. України Тетяна Анісімова та Алла Позняк, соліст Національної оперети Юрій Гадзецький, інструменталісти (до речі, не секрет, що це чоловіки співачок, тому й концерт - з родинного музикування!) Василь Голяк (кларнет) і Сергій Михайлов (фагот) та неповторний концертмейстер, з. а. України Костянтин Фесенко - до хорового концерту «Молитва за Україну». Тут дати співпали, адже 22 березня – ще й день 175-річчя Миколи Лисенка. Зовсім протилежний за жанром і характером захід 23 березня, ми оголошуємо до Міжнародного дня театру справжній «Театральний капусник»! Це ще одна традиція, що виникла з творчості та життя І. С. Козловського, який був активним учасником дуже популярних у ті часи «капусників», обожнював жарти та розіграші, за ним небезпідставно водилася слава шанувальника гумору. 
У сам день народження, 24 березня – традиційний великий Гала-концерт за участю солістів музичних театрів і колективів. До участі у програмі запрошено Глухівський хор камерної та духовної музики (художній керівник та диригент Катерина Кобзар), який вже так полюбився киянам та унікального баса, соліста Національної опери Молдови імені Марії Бієшу, н. а. Молдови Валеріу Кожокару.
Для найменших глядачів дитяча програма тижня включає подорожі до казкових країн - 25 березня о 18.00 – вистава «Аліса у Країні чудес» Зразкового театру мюзиклу «ОКей!», а 26 березня о 12.00 – «Чарівна країна ельфів. Едвард Гріг». 
Нагадуємо, що квитки можна замовити за телефоном 235 75 18, або придбати електронний квиток на сторінці центру на сайті Національної оперети України - http://operetta.com.ua/kozlowski/afisha_kozlowski/. 
Чекаємо на вас!
Предварительный заказ
Заявка на промо-код