Категории Информация
Кассы Добавить событие
Кино и немки 23.06.17
23 июня 2017

Кино и немки 23.06.17

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Дворец Украина
ул. Большая Васильковская, 103

О событии

Чорно-біла вистава «Кіно та Німкені. Dietrich VS Riefenstahl»
Героїні вистави – дві відомі жінки: німецька актриса Марлен Дітріх та німецький кінорежисер Лені Ріфеншталь. Розквіт їхньої слави належить до 30-40 рр. ХХ століття. Після того, як владу в Німеччині здобула нацистська партія, Дитрих назавжди залишила батьківщину й прийняла американське громадянство . Велика кількість німців сприйняли її вчинок як зраду. Ріфеншталь залишилася в Третьому Рейху, де зняла свої найвідоміші фільми і стала улюбленим режисером Адольфа Гітлера. Після Другої світової війни, протягом 50 років її було позбавлено можливості знімати кіно. Решту життя вона марно намагалася довести свою аполітичність і непричетність до злочинів нацистського режиму.

За сюжетом вистави, Дітріх і Ріфеншталь воскресають Десь в сучасній Європі, аби разом зняти кіно. А разом з ними повертаються і давні протиріччя, тим більше, що світ (як з’ясувалося) за останні 80 років не дуже змінився. І більшість протиріч, суперечок, катастроф та людських вчинків повторюються ледь не за тим самим сценарієм, що й за часів молодості двох великих німкень.

Автори вистави не лише пропонують глядачеві розгадати інтригу, чи вдасться зняти фільм двом вічним суперницям, але й закликають зробити висновки , аби не повторювати трагічних сценаріїв минулого.

«Кіно та Німці» - нова українська антреприза, синтез драми, кіно та музики. Виставу створено за мотивами кінохронік, щоденників та листів, а також п’єси німецького драматурга Теа Дорн "МарЛені".

Прем’єра відбулася 13 жовтня 2014 року на Малій сцені НПМ «Україна». Поруч із серйозністю тем, котрі висвітлюються у виставі, оригінальне, динамічне, захоплююче та стильне видовище не залишає байдужим й підкорює найвибагливішого глядача. Перша прем’єра вистави була благодійною. Гроші було передано на лікування поранених в АТО військових. 2 жовтня вистава відкриє новий сезон.

Ролі виконують: Дітріх – Оксана Борбат ("Срібний журавель " за Головну жіночу роль у фільмі "Duburys" на Литовському кінофестивалі),

Ріфеншталь – Юлія Гаврилова (ведуча радіостанції «Наше радіо»).

Третій персонаж вистави – Його Величність Екран, на якому ви зможете побачити фрагменти із найвідоміших фільмі за участю Марлен Дітріх і Лені Ріфеншталь, а також кадри хронік, світлини їхніх друзів, коханців і ворогів.

Вистава йде російською мовою.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код