Категории Информация
Кассы Добавить событие
06 июля 2021

Классика на террасе - Kyiv Mozart Orchestra

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Галерея Д12 (D12)
г. Киев, ул. Десятинная, 12

О событии

Kyiv Mozart Orchestra – оркестр, який відроджує галантність, красу і дух моцартівської епохи – запропонує свій плейліст теплої акустичної музики. Відкрита тераса «Всі. Свої» у затишному і таємничому куточку старовинного Києва відповідатиме цьому моменту якнайкраще.

Що три століття тому слухали спекотними ночами європейці? Звичайно ж, серенади. Вони виконувалися на пишних урочистостях, ними освідчувалися у коханні під балконами неприступних красунь. Дві таких серенади - авторства Петра Чайковського і Едварда Елгара – несуть в собі ніжність і юнацьку закоханість, їх з однаковим захопленням грають і філармонійні музиканти, і військові оркестри США.

Звичайно ж, в програмі буде і сам Моцарт. Єдине класичний твір з мультфільму «Yellow Submarine» з піснями Бітлз – це дивертисмент Моцарта, складений в 1780 році з нагоди закінчення університету його близьким другом, юристом Георгом Сигізмундом Робінігом.

Далі знову присвята: на честь 200-річчя засновника датської та норвезької літератур Людвіга Гольберга норвезький композитор Едвард Гріг у 1884 році написав сюїту «З часів Гольберга». Літня північна прохолода в ній поєднується з духом старовинних партитур Баха і Генделя.

У 30-ті роки минулого століття, в самий розпал фашизму в Італії, коли в чорній уніформі ходили навіть малюки, італійський композитор Отторіно Респігі винаходить музичну машину часу. Галантні танці XVI століття з їхнім культом чуттєвості і краси воскресають в сюїтах на старовинні теми.

В якомусь сенсі кожен із творів – це палке освідчення. Коханій дівчині, вірному другові або генію минулого. Але безумовна «любовна візитівка» – це музика Ніно Роти з екранізації «Ромео і Джульєтти» 1968 року. У фільмі вона співалася на текст «What is a Youth» під час першої зустрічі майбутніх коханців на балу.

Ще три абсолютних хіта від Боккеріні, Вівальді і П'яццоли – прекрасне доповнення до цього списку музичних ніжностей. І нехай навколо замість гранатових і апельсинових дерев – густі липи і каштани, аромати теплої південної ночі розпорошить сама музика.

Програма концерту:

  • Вольфганг Амадей Моцарт. Друга частина Дивертисмента сі бемоль мажор, К.137 (1772).
  • Отторіно Респігі. Італіана та Сиціліана з Сюїти №3 «Старовинні арії і танці», P 172 (1932).
  • Едвард Гріг. Прелюдія та Ригодон з Сюїти «З часів Гольберга», ор.40 (1884).
  • Едвард Елгар. Серенада для струнних, оp. 20 (1888—1892).
  • Луїджи Боккеріні. «Фанданго» (перекладення для струнного оркестру), G 448.
  • Антоніо Вівальді. Концерт № 2 соль мінор «Літо», RV 315 з циклу «Пори року» (1716–1717).
  • Едвард Елгар. Salut d’Amour, ор. 12 (1888).
  • Петро Чайковський. Вальс з Серенади для струнного оркестру до мажор, оp. 48 (1880).
  • Астор П'яццола. Meditango (1974)
  • Ніно Рота. «What is a Youth» з кінофільму «Ромео і Джульєтта» (1968)
Предварительный заказ
Заявка на промо-код