Категории Информация
Кассы Добавить событие
Mockūnas / Mikalkėnas / Tokar / Berre Quartet
24 мая 2019

Mockūnas / Mikalkėnas / Tokar / Berre Quartet

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

32 JazzClub
г. Киев, ул. Воздвиженская, 32

О событии

Mockūnas — Mikalkėnas — Tokar — Berre Quartet — це той рідкісний випадок, коли важко визначити фронтмена у колективі, адже кожен з учасників — справжня джазова зірка.

Відомий литовський саксофоніст Людас Моккунас (Liudas Mockūnas) у 2013 році створив новий колектив, який пов’язує норвезьку, датську та литовську сучасні джазові сцени. Протягом багатьох років, Моккунас є одним з найважливіших авангардних музикантів з Балтійського регіону, із широким колом кооперацій по всій Європі.

На фортепіано та акордеоні ми маємо одного з найперспективніших імпровізаторів молодшого покоління з Литви — Арнаса Мікаленсана (Arnas Mikalkėnas). Композитор, піаніст та аккордеоніст, Арнас Мікалкенас заявляє, що його мета — сприяти некомерційному мистецтву імпровізаційної музики та захоплювати аудиторію інтенсивністю музики. Крім того, він добре відомий в академічному світі музики — здобув призи у низці конкурсів, виступав в Італії, Німеччині, Чехії, Польщі, Ірландії та ін.

А українського контрабасиста Марка Токаря простіше зарахувати не до джазу, а до вільної імпровізаційної музики, авангарду (з рівним успіхом — джазового та академічного). Відтоді, як він переїхав зі Львова до Києва, у столиці стало значно цікавіше, хоча, здається, ще частіше він виступає десь «по європах». Токар не розгубиться, коли треба грати традиційний джаз або іншу фігуративну музику, але ніхто не звучатиме так переконливо, як він, у якихось авангардистських штукенціях, на межі здорового глузду.

Останнім членом квартету є норвезький барабанщик Хакон Берре (Hakon Berre), який проживає в Данії протягом останніх 15 років і співпрацював з Моккунасом у кількох проектах. Стиль його гри можна охарактеризувати винахідливою і енергійною грою на барабані, багатою палітрою звуків з широкого розмаїття сміття і об’єктів, а іноді також із додаванням електроніки в реальному часі.

Цього вечора на сцені:

  • Liudas Mockūnas (LT) — духові інструменти
  • Arnas Mikalkėnas (LT) — рояль
  • Hakon Berre (NO) — барабани
  • Mark Tokar (UA) — бас
Предварительный заказ
Заявка на промо-код