Категории Информация
Кассы Добавить событие
Молитва за гетмана Мазепу. Новая версия
29 июня 2022

Молитва за гетмана Мазепу. Новая версия

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «РЕКОМЕНДУЕМ»

Украинский Дом
г. Киев, ул. Крещатик, 2

О событии

“Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія”

29 червня о 18-00 у Кінопросторі спеціальна подія – показ нової версії фільму Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу». У рік створення (2002) у нього ще не було сучасної звукової доріжки. Крім того, фільм не мав прокату (за незначним винятком) в Україні та закордоном.

Лише у 2008 році компанії "Іллєнко Фільм" вдалося отримати права на стрічку і приступити до створення нової версії фільму, а насправді - його завершення. Отже, було створено нову багатоканальну звукову доріжку, а сам фільм дещо скорочено. Однак скорочення не вплинули на творчу концепцію та художнє вирішення фільму.

Крім того, додано закадровий голос автора - Юрія Іллєнка, який дає пояснення як щодо історичного контексту подій фільму, так і, певною мірою, щодо історії створення та існування власне самого фільму. Цей художній прийом остаточно перетворив автора в одного з персонажів картини.

Синопсис:

Фантасмагоричні сни історії про кривавий бенкет трьох великих примар європейської культури - Петра І, Карла ХІІ та Гетьмана України Мазепи на полі Полтавської битви 1709 року. Сліпучі видіння Любові, Смерті та Анафеми Мазепи, що назавжди змінили історію Східної Європи.

У цьому році виповнилося 20 років зі світової прем'єри фільму на Берлінале

Режисер-постановник: Юрій Іллєнко

Автор-сценарію: Юрій Іллєнко

Оператор-постановник: Юрій Іллєнко

Художник-постановник: Сергій Якутович

Композитор: Вірко Балей

Актори: Богдан Ступка, Людмила Єфіменко, Нікіта Джиґурда, Вячеслав Довженко, Віктор Демерташ, Катя Лісовенко, Сергій Романюк, Філіп Іллєнко, Сергій Марченко, Марина Петренко, Лесь Сердюк, Остап Ступка, Михайло Голубович, Олег Драч, Дмитро Миргородський, Раїса Недашківська, Кость Степанков, Юрій Іллєнко

Кіностудія: ТОВ «Іллєнко Фільм», 2010

Перед початком фільму виступить Пилип Іллєнко, продюсер нової версії фільму, актор (виконавець ролі молодого Мазепи), голова правління Української кіноакадемії

Сторінка фільму https://www.facebook.com/Молитва-за-гетьмана-Мазеп...

Сторінка режисера Юрія Іллєнка https://www.facebook.com/y.illienko

«Молитва за гетьмана Мазепу» - остання режисерська робота видатного українського режисера Юрія Іллєнка. Світова прем’єра фільму відбулася на Берлінському кінофестивалі в 2002 році.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код