Категории Информация
Кассы Добавить событие
Онлайн концерт: Осяяні. Ансамбль класичної музики імені Бориса Лятошинського
30 августа 2022

Онлайн концерт: Осяяні. Ансамбль класичної музики імені Бориса Лятошинського

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ФИЛАРМОНИЯ»

Онлайн
Онлайн

О событии

Онлайн концерт: Осяяні. Ансамбль класичної музики імені Бориса Лятошинського.

30 серпня Національна філармонія України транслюватиме концерт «Осяяні. Ансамбль класичної музики імені Бориса Лятошинського» онлайн наживо із Колонного залу імені Миколи Лисенка. Диригент – Богдан Пліш, хормейстер – Міхаель Крістер-Вандаловський, солісти – Іванна Пліш (сопрано) та Роман Лузан (бас).

«Opera rustica», або «Сільські сцени» Євгена Станковича уперше прозвучала 2008 року. Це камерна опера для сопрано, баса й оркестру на вірші Бориса Олійника. Партії вокалу не схожі на традиційні оперні арії, їхньою інтонаційною основою є пісня. Твір дуже демократичний за своєю музичною мовою, що робить його доступним широкому загалу.

Прем’єра хорової симфонії-перформансу «Осяяні чорним сонцем» Євгена Петриченка відбулася 2021 року у Покровську, що на Донеччині. Ідея твору пов’язана зі звуками Донбасу, власне, як складової питомо української культури краю. Тому тут є елементи фольклору, звучать традиційні народні інструменти – дримба, калімба, бубон, сопілка тощо. Є тут і звуки війни. Композиція по-своєму відкриває незнаний український Донбас, що постає через поезію Миколи Чернявського та Василя Стуса, через стародавні постаменти скіфських баб. Показово, що й сам автор твору, Євген Петриченко, родом із Донеччини.

Програма:

Є. Станкович – «Opera Rustica» на вірші Б. Олійника для сопрано, баса і оркестру

Є. Петриченко – Хорова симфонія-перформанс «Осяяні чорним сонцем»

Насолоджуйтесь вишуканою музикою у неперевершеному виконанні та приєднуйтесь до онлайн трансляції концерту із Колонного залу імені Миколи Лисенка наживо 30 серпня. Початок о 17:00.

Про доступ до онлайн трансляцій концертів.

Щоб слухати вишукану класику та улюблених виконавців наживо під час онлайн трансляцій концертів у Колонному залі імені Миколи Лисенка потрібно:

1. Оплатити доступ до онлайн трансляції та отримати електронний лист із персональним лінком на платформу перегляду.

2. Якщо ви не отримали лист із персональним лінком, перевірте папку «Спам». У разі неотримання листа, напишіть повідомлення на адресу технічної підтримки: [email protected].

3. Якщо відбулася зупинка сигналу із платформи, оновіть, будь ласка, лінк у браузері Інтернет доступу. Також не забувайте натискати ліворуч трикутник Play для відтворення трансляції.

4. Якщо трансляція взагалі не відтворюється на платформі, напишіть одразу повідомлення на електронну пошту підтримки трансляції філармонії – [email protected], вказавши електронну адресу, на яку Ви отримали квиток доступу до онлайн трансляції концерту.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код