Категории Информация
Кассы Добавить событие
Родной язык над миром поет
27 апреля 2023

Родной язык над миром поет

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Художественно-концертный центр им. Ивана Козловского
г. Киев, ул. Крещатик, 50Б

О событии

РІДНА МОВА НАД СВІТОМ СПІВАЄ

Мистецький проєкт

Як божественно по італійському звучать визнання у вічному коханні!

Мабуть, саме тому цю мову називають найкрасивішою серед тисячі інших мов. Так само говорять і про українську мову, її мелодійність і красу. Особливо у піснях ми відчуваємо ніжність рідної мови, яка пестить слух і дарує насолоду.

Італійська й українська — мови не тільки мелодійні, але й романтичні, пристрасні. Вони мають багато спільного між собою, як і ментальність неаполітанців та українців.

Щоб показа­ти всю красу італійської пісні укра­їнською мовою запрошуємо Вас на концертну програму «Санта Лючія», яка є одним з концертів циклу мистецького проєкту «Рідна мова над світом співає».

Автор ідеї та координатор – заслужений артист України Семен Торбенко.

За його словами, сучасний світ дуже багатий на пісенні шедеври: «Щоб їх зрозуміти, необхідно знати мову, якою виконується музичний твір. Велике щастя – читати та слухати вокальні твори в оригіналі. Однак, не всі володіють іншими мовами і не відчувають дух іншомовної поезії. Але хіба ж вони мають бути приреченими не розумітися у світовому мистецтві? Єдина можливість глибинного пізнання та розуміння змісту пісенного твору – чути тексти рідною для слухача мовою».

Ідея проєкту «Рідна мова над світом співає» захопила і об’єднала однодумцівкотрі вирішили популяризувати рідну українську мову перекладами найвідоміших світових шедеврів, зокрема, неаполітанських пісень, які є не просто музичним жанром, це – особливий пласт італійської культури. Тож до творчої команди увійшли редактор-упорядник збірки «Санта Лючія» диригент Київського національного академічного театру оперети, заслужений діяч мистецтв України Ділявер Османов, піаніст і композитор, заслужений діяч мистецтв України Євген Пухлянко та доцент кафедри сольного співу Національної музичної академії України, заслужена артистка України Ірина Семененко.

Талановиті виконавці допоможуть Вам поринути у романтичний світ затишного Неаполя, перенестись на морські причали Санта Лючії і далекі схили італійського Везувію, які вже оспівані українською мовою!

Тривалість: 70 хв.

У залі театру – вільна посадка, тому Ви можете обрати найзручніше для Вас місце.

Шановні глядачі, МКЦ ім. І. Козловського має свою особливість: сцена та глядацький зал – це єдиний простір, тому вхід до залу після 3-го дзвінка неможливий.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код