Категории Информация
Кассы Добавить событие
Выставка-документ «ОКНА»
27 ноября 2022

Выставка-документ «ОКНА»

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ВИСТАВКИ»

Украинский Дом
г. Киев, ул. Крещатик, 2

О событии

Виставка-документ «ВІКНА»

10 жовтня, день масованого ракетного обстрілу Києва, став днем, коли війна фізично «торкнулася» Українського Дому, залишивши свій відбиток — розбиті вибуховою хвилею вікна. Сліди руйнувань постали в наших очах застиглими у склі абрисами живих фігур — птаха, листка, метелика, янгола.

Ми фільмували, фотографували, документували ці рани на вікнах купола, відчуваючи дивну суміш емоцій. Біль, подив, збентеження і, чомусь, — захоплення. І це точно не естетизація насильства. Надто багато людей втратили домівки, і картини руйнувань ще довго не будуть викликати у нас нічого, окрім пекучого болю. Дев’ять місяців війни змінили нас. Ступор давно минув. Ми вчимося жити з війною. Ми не звикаємо — ми приймаємо. І те, що ми бачимо птахів у розтрощених вікнах — доказ того, що ми живі. Ми прагнемо бачити красу. Це наш ресурс для активних дій. Тому «Вікна» — це наш маніфест.

Ми засклимо наші вікна. Ми відбудуємо країну. Ми виживемо, переможемо і будемо щасливі. Ми — разом.

На виставці представлено фотографії та відео, зроблені відеографкою Галиною Ключковською; графічні роботи художника Олексія Золотарьова, які є мистецькою реакцією автора на побачені фотографії розбитих вікон Українського Дому; артефакти руйнувань.

Виставка стане відкритим майданчиком для широкого діалогу. У межах публічної програми «Чи склити вікна?», що присвячена «гену виживання» нашої культури та нашого суспільства, відбудеться цикл подій. Про них ви можете дізнатись на сторінках соцмереж Українського Дому.

Відвідати виставку можна з 17 по 27 листопада з 11:00 до 19:00. Понеділок — вихідний.

Вартість квитка: 50 грн.

Увага! Український Дім дбає про безпеку відвідувачів. У разі оголошення повітряної тривоги відвідувачі можуть скористатися укриттям, що знаходиться у підвальному приміщенні Українського Дому.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код