Категории Информация
Кассы Добавить событие
20 декабря 2023

від БАРОКО до СУЧАСНОСТІ

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Дом Актёра
г. Киев, ул. Ярославов Вал, 7

О событии

«ВІД БАРОКО ДО СУЧАСНОСТІ»

25 жовтня, 19:00

Камерний оркестр «Ренесанс»

Маріупольської камерної філармонії

Цей концерт – подарунок для тих, хто мріє протягом двох годин здійснити справжню подорож крізь часи за допомогою музики: від бароко, через класицизм й до сучасних мелодій та навіть року у виконанні академічного оркестру.

А розпочнемо її Маленькою симфонією для струнного оркестру Антоніо Вівальді: віртуозною, багатозвучною і чуттєвою.

Концерти «Ренесансу» майже ніколи не обходяться без Моцарта і Мендельсона. І цього разу прозвучать: культова «Маленька нічна серенада» Вольфганга-Амадея та одночастинна, Десята симфонія для струнного оркестру Мендельсона-Бартольді, якого сучасники порівнювали з Моцартом, адже цю симфонію він написав дитиною-вундеркіндом: у віці 12 років.

Крім Моцарта, епоху класицизму у концерті представлять мега популярні класичні твори: «Менует» Луїджі Боккеріні та «Полонез» («Прощання з Батьківщиною») польського класика Міхала Огінського. А також Третій Концерт для камерного оркестру одного з перших українських музикантів європейського рівня, композитора, співака, диригента й одного з представників «золотої доби» української музики – Дмитра Бортнянського.

Друга частина концерту майже повністю присвячена сучасній українській музиці.

Починаючи з витонченого композитора минулого сторіччя – Віктора Косенка. Прозвучить його «Гавот», присвячений старшій доньці, яка уособлювала ніжність, жіночність, випромінювала щастя і кохання. Продовжуючи композиторами сьогодення: Володимиром Стеценком, Мирославом Скориком та Богданою Фроляк. Саме її блискуча Фантазія на теми пісень рок-гурту «Океан Ельзи» – «Не твоя війна» фіналізує наш захопливий музичний екскурс в епохи і стилі.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код