Категорії Інформація
Каси Додати подію
Ада Роговцева. Творча зустріч та показ фільму "Вітер зі Сходу"
14 вересня 2022

Ада Роговцева. Творча зустріч та показ фільму "Вітер зі Сходу"

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Будинок Кіно
м. Київ, вул. Саксаганського, 6

Про подію

"Ада Роговцева. Творча зустріч та показ фільму ""Вітер зі Сходу""

14 вересня 2022р., з 17:30 до 20:00

Країна: Україна, 2019 р.

Тривалість фільму: 87 хв.

Жанр: документальний, публіцистика

Режисер: Катерина Степанкова

У ролях: Ада Роговцева, Ахтем Сеітаблаєв, Лариса Руснак, Світлана Орліченко, Катерина Степанкова

Запрошуємо на творчу зустріч з н.а. України Адою Роговцевою. Годину видатна актриса та громадський діяч буде розповідати про свій ""фронт"", про сьогодення, про життя, про кіно.

Після зустрічі - показ фільму Катерини Степанкової ""Вітер зі Сходу""

Про картину:

Чи має право митець лишатися осторонь гарячих подій, які відбуваються в його країні?

Протягом 2014-2019 років із творчими виступами на схід України приїжджали актори. Виступали перед місцевими жителями, які опинилися на лінії вогню чи вимушені були покинути окуповані міста та селища, спілкувалися з військовими, які потрапляли на імпровізовані вистави прямісінько з боїв, чергувань, виїздів. Ці зустрічі змушували творчо переосмислювати війну. Оператор Олексій Степанков-Ткаченко супроводжував акторську команду і фільмував ці зустрічі, - власне, його матеріал і ліг в основу картини. В кіно також використані оригінальні воєнні хроніки Євгена Титаренка, парамедика-госпітальєра, який протягом 2014-2015-го років рятував людей на передовій і знімав відео у перший рік війни. У фільмі є два світи – мир і війна, але мир – це театр, де відбувається підготовча репетиційна робота, а війна – також театр, але на війні. Є ще один світ, який стоїть наосібно – це вистава, яку грають актори, переосмислюючи власний досвід дотичності до війни. Драматургічною основою цієї частини фільму стали тексти Олександра Довженка та сучасних українських авторів: два вірша Олени Степової, уривок з книги Лєри Буракової «Життя. P.S.», вірш-молитва Любові Якимчук. Наскрізною музичною темою фільму стала пісня, написана актором і бардом Володимиром Маляренком на слова Катерини Бабкіної, а назва фільму пов’язана із віршем Юрія Іздрика «Теплий вітер торкається тіла як чиста сорочка», слова якого звучать піснею у фіналі. Світ війни і світ театру поєднують інтерв’ю з тими, хто долучався до акторських виїздів на схід, з військовими, які приймали акторів та ставали глядачами безпосередньо на передовій. Музика композитора Івана Оглобліна, написана спеціально для цієї стрічки записана з Камерним оркестром міста Праги.

Фільм довго чекав прем’єри і прем’єра його відбулася вже під час широкомасштабного вторгнення, і багато хто зі знімальної групи зараз захищає Україну у лавах ЗСУ.

У фільмі знімалися:

Н.а. України, Герой України Ада Миколаївна Роговцева, з.а. Автономної республіки Крим Ахтем Сеітаблаєв, н.а. України Лариса Руснак, з.а. України Світлана Орліченко, заслужений діяч мистецтв України Катерина Степанкова, Володимир Маляренко, Олександр Кришталь, Богдан Жданов, Матвій Скляренко, Ірина Горшкова

Автори сценарію Катерина Степанкова, Віолетта Кіртока, Оксана Павлова

Оператор-постановник Олексій Степанков-Ткаченко

Художник-постановник Тарас Ткаченко

Художник по костюмах Ірина Горшкова

Художник по світлу Микола Орлов

Композитор Іван Оглоблін

Звукорежисер Максим Продан

Продюсерська комапнія ППК К_МЕДІЯ ПЛЮС,

Генеральний продюсер Віктор Самойленко

Продюсери: Богдан Жданов, Наталія Хазан, Марія Таргонська, Вікторія Жиленкова

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код