Категорії Інформація
Каси Додати подію
Жива УПА. Повстанське танго
Жива УПА. Повстанське танго Жива УПА. Повстанське танго
документальний, біографічний, історичний, драма
«Повстанське танго» - друга частина документального циклу «Жива УПА». Це реальна історія Людмили Фої – подвійної агентки ОУН-НКДБ, створена на основі матеріалів обох спецслужб.

Коли розпочинається Друга Світова війна і німці окуповують Україну, молода дівчина - Людмила Фоя - живе у Києві. Вона приєднується до Організації Українських Націоналістів і бере участь у боротьбі проти фашистської влади. Із приходом у 1943 році більшовиків до Києва члени київської ОУН продовжують боротьбу за незалежну українську державу проти нового ворога.

Фою арештовує НКДБ (пізніше КДБ) і після місяців допитів вербує її в якості агента. Людмила настільки успішно проявляє себе у якості шпигунки, що отримує завдання підвищеної важливості: встановити зв'язки з командуванням УПА в Західній Україні, і ввести представників НКДБ в структури УПА. З цією метою у Києві було створене так зване «легендоване підпілля»: Провід ОУН, до якого входили глибоко законспіровані агенти НКДБ.

Фоя вирушає на Західну Україну та розкриває себе і своє завдання перед УПА. Микола Козак – один з Провідників повстанського руху перевербовує дівчину. Так розпочинається складна контррозвідувальна гра ОУН УПА з НКДБ.

За час проведення операції, завдяки сміливим діям Людмили Фої «легендоване підпілля ОУН» у Києві було знищене. Операція НКДБ, котра розроблялася 20 років, провалилася.

Людмила Фоя залишалася однією із найбільш розшукуваних НКДБ осіб до самої своєї смерті в бою в 1950 р.
В ролях

Марія Яремчук, Олег Яремчук, Даніелла Алавіє

Режисер

Марія Яремчук

Країна

Україна

Тривалість

29 хвилин

Сеанси

Жива УПА. Повстанське танго

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код