Категорії Інформація
Каси Додати подію
14 листопада 2018

Я - Жанна д’Арк

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Мала Опера
м. Київ, вул. Дегтярівська, 5

Про подію

Вистава Київського драматичного театру «Дарниця»

Хто така Жанна д’Арк знають навіть ті, хто ніколи не бачив підручніка з історії:

«Національна героїня Франції, що жила десь там в пізньому Середньовіччі і померла у віці 19 років, згорівши як відьма на вогнищі. На початку ХХ століття канонізована католицькою церквою і навіть проголошена святою».Це за офіційною версією.

Але раптом, все було не зовсім так? Або зовсім не так? І чи існувала Жанна д’Арк взагалі? Адже для того, аби перекрутити історію, вистачить й кількох років. А уявіть, скільки всього вигадали за майже 600, що минули з моменту загибелі Жанни д’Арк!

Вистава «Я — Жанна д’Арк» (за п’єсою видатного болгарського драматурга, поета й письменника Стефана Цанєва «Друга смерть Жанни д’Арк») — розповідає альтернативну версію всесвітньо відомої історії. За жанром видовище постійно балансує між комедією й трагедією.

Ви, звичайно, побачите Жанну, але не обов’язково д’Арк. Напередодні страти вона зустрінеться зі своїм Катом, а ще з дивним Незнайомцем, що називає себе Богом. Ці троє непогано й досить весело проведуть час, аби в фіналі когось із них все-таки відправити на вогнище. Чи буде це Жанна д’Арк? Ви вирішите для себе самі після перегляду вистави.

Це захоплююча й відверта історія про сучасність, королів і героїв, владу, життя, смерть і воскресіння. Про те, що вибір є завжди і те, що далеко не кожне прийняте рішення, в результаті, є правильним.

І про те, що якби Жанни д’Арк і не існувало, її обов’язково потрібно було б вигадати.

Ролі виконують:

  • Жанна — Юлія Гаврилова
  • Кат — Роман Листопад
  • Бог — Володимир Федорів

Режисер — Заслужений артист України Анатолій Тихомиров

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код