Категорії Інформація
Каси Додати подію
«Blue Horse» програма «Історія українського джазу»
22 червня 2019

«Blue Horse» програма «Історія українського джазу»

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Будинок звукозапису Українського Радіо
м. Київ, вул. Леоніда Первомайського, 5В

Про подію

Яку міць повинна мати музика, щоб примушувати тремтіти владу? І це — джаз! Концерт присвячується епосі, під час якої зароджувалася українська джазова музика.

22 червня у Будинку звукозапису Українського радіо лунатиме джазовий мейнстрім 60-х, мелодичний, зрозумілий, з віртуозними соло. Назва проекту «Історія українського джазу» є даниною знаковій історії, що відбулася у Харкові наприкінці 50-х років минулого століття. Не випадково ця історія сталася саме у студентській столиці України. На тлі хрущовської відлиги та моди на іншу культуру, група молоді згуртувалася в неформальне об’єднання. Таких тоді називали стилягами. Зібрання біля пам’ятника Шевченку обрало «гетьмана стиляг» України. Ним став Євген Гребенюк. На наступному зібранні біля Скляного струменю було вже близько 800 людей, які на руках пронесли «гетьмана» повз вікна КДБ.

Під враженням новели Мрожека «Хочу бути конем», Гребенюк написав ессе «Хочу стати блакитним конем». Нову організацію вирішили назвати «Блакитним конем», натякаючи на Пегаса, що прагне до чистої небесної блакиті. Окрилений автор пише та друкує статті про рок-н-ролл, джаз, абстрактне мистецтво, про ставлення до Західної цивілізації та ії цінностей… Олексій Саранчин — фронтмен проекту «Blue Horse», відомий український джазовий піаніст та композитор. Учасник легендарного українського джазового колективу «Схiд-Side», викладач кафедри джазової музики Київської муніципальної академії музики ім Р. Гліера, піаніст величезної кількості спільних джазових проектів, реалізованих в Україні: від «ТНМК» та «Океану Ельзи» до Denis Perrier, Michael Dease, Ofer Assaf и ін.

Дмитро «Бобін» Александров — відомий український джазовий саксофоніст, співзасновник групи «Схiд-Side», саксофон безлічі джазових проектів в Україні та за ії межами.

Антон Жуков — украинский джазовый и академический контрабасист, работавший со скрипичной легендой мира Gidon Kremer. Преподаватель кафедры джазовой музыки Киевской муниципальной академии музыки им Р. Глиера. Алік Фантаєв — легендарний джазовий барабанщик, що отримав освіту у ізраїльскій філії легендарного американского музичного коледжу Берклі — Rimon School of Jazz and Contemporary Music. Ще у далекому 1995 році він був учасником міжнародної конференції кращих молодих музикантів світу під керівництвом Dave Liebman. Співробітничав в величезною кількістю артистів від Бориса Гребенщикова та Земфіри до Marc Soskin и Eric Marienthal.

Бенд «Blue horse»:

  • Олексiй Саранчiн (фортепіано)
  • Дмитро «Бобiн» Александров (саксофони)
  • Антон Жуков (контрабас)
  • Алiк Фантаєв (ударні)
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код