Категорії Інформація
Каси Додати подію
Міжнародний день циган
08 квітня 2023

Міжнародний день циган

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Циганський театр «Романс»
м. Київ, пр-т Перемоги, 38

Про подію

Міжнародний день циган започаткований на конгресі циган усього світу 8 квітня 1971 р. в Лондоні. Його мета — привернення уваги до самобутньої культури народу, перша згадка про який з’явилась в 1501 році, коли ромський вожак Василь отримав охоронну грамоту від литовського князя Олександра Казимировича.

В цей день по всьому світу, за традицією, запалюють мільони свічок, як символ єдності циганського народу і тисячі яскравих вінків опускають на воду, щоб вони спливали бурними водами річок, нагадуючи тим, хто їх бачить з берегів, про нелегку долю народу, вічного блукальця без історичної батьківщини.

Народний артист України Ігор Крикунов вперше запросив гостей на свято в Україні 18 років тому. З того часу воно стало і для циган, і для єдиного в державі циганського театру своєрідним алтарем, від якого йде правда про волелюбний, талановитий і гордий народ, що прагне визнання, розуміння і свого місця під сонцем!

Відбудуться святкові концерти, присвячені Міжнародному дню циган. Циганський театр «Романс» традиційно презентує нову музичну програму своєму вірному глядачеві, з яким тісно пов’язані душа, серце і творчий шлях колективу.

У этой нации нет территории —
Они рассеяны по всей Земле,
Но песни звонкие вошли в историю,
И поселились в каждой голове.
Века гонений в прошлое отброшены,
Свободу каждый волен выбирать.
Пускай улыбки расцветают веснами,
И колесо венчает яркий флаг.
И дети пусть успехов добиваются,
Мотивы радости, даря сердцам,
В познании мира пусть преуспевается,
И счастье ждет всю нацию цыган!

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код