Категорії Інформація
Каси Додати подію
Дзідзьо (Dzidzio)

Дзідзьо (Dzidzio)

український антигламурний поп-гурт

Дзідзьо (Dzidzio). Розклад концертів:

Олександр Пономарьов та М... 20 квітня, 18:00
Київ
350-2990 Вибрати дату
Олександр Пономарьов та М... 24 квітня, 19:00
Львів
2890 Вибрати дату
Олександр Пономарьов, Мих... 23 травня, 18:00
Дніпро
4000-5000 Вибрати дату
Олександр Пономарьов та М... 24 травня, 18:00
Дніпро
490-1790 Вибрати дату
Олександр Пономарьов та М... 25 травня, 18:00
Полтава
490-1390 Вибрати дату

Біографія і творчість

Рік народження: 2009

Кількість учасників: 5

Лідер: Михайло Хома

Ідейний натхненник: Порося Мейсон

Муза: Дівчина Надя

Хто такий DZIDZIO?

DZIDZIO – це кумедний персонаж-мем, вигаданий колись музикантом Михайлом Хомою, який зрештою майже повністю перетворився на альтер-его свого автора. Відрізнити DZIDZIO від справжнього Михайла може хіба його жінка та родичі з Новояворівська. 3 2016 року Хома відростив собі справжню бороду та кучері, аби завжди бути напоготові – адже покликати у журі музичного шоу, на світську вечірку чи корпоратив його можуть будь-якої миті!

Офіційною датою створення гурту «DZIDZIO» вважають 9 вересня 2009 року. Сталося це у місті Новояворівську неподалік від Львову. Саме там народилася ще одна музична зірка – Кузьма Скрябін. Тому не дивно, що він приклав руку до народження найбільш дивно, але успішного колективу україномовного музичного простору. До речі, у своїх текстах Михайло Хома часто використовує суржик, що разом з бородою, капелюхом та окулярами стало його візитною карткою. Сам Хома перш за все став відомим у інтернеті, завдяки монологам про порося Мейсона, чий писок вже назавжди закарбувався в історії групи як вічний символ антигламуру та чесності.

Творчість гурту

Першою піснею групи став кавер на композицію Скрябіна «Старі фотографі». У 2011 році хлопці навідалися у Іспанію до своїх друзів-заробітчан і одночасно зняли кліп на пісню «Сама-сама», а вже у 2012 році відбулася прем’єра авторської пісні «ХА-ХА-ХА» і кліпу на неї. У наступному році музиканти презентували свій перший студійний альбом з тією самою назвою. Перший свій концерт DZIDZIO відіграв у 2013 році і не де-небудь, а на стадіоні «Арена Львів», який був щойно побудований до чемпіонату «Євро-2012». На концерті було присутні понад 25 тисяч глядачів, що стало неабияким успіхом для гурту. Відтоді розпочалася стрімка развіртуалізація «DIDZIO». Восени 2013 року фронтмен гурту став ведучим проекту «Співай, якщо можеш». Під час Революції Гідності група у повному складі взяла участь у музичному марафоні на Майдані Незалежності. У 2016 році один з засновників DZIDZIO, Лесик припинив співпрацю з гуртом і подарував свою частку матері Андрія Скрябіна. Подейкують, що причиною розриву музиканта з гуртом стала його незгода переїхати до Києва та надалі боротися за місце під пекучим сонцем сучасного шоу-бізу. Хай там що, зміни у складі не спинили гурт на шляху до вічного сяяння слави.

У 2017 році було презентовано першу повнометражну стрічку за участі Хоми – «DZIDZIO Контрабас». Також учасники гурту заснували студію «DZIDZIOFILM», яка займається випуском фільмів та музичних відео. 2018 рік став найбільш урожайним за кількістю номінацій гурту на українські музичні премії. Також 25 жовтня 2018 року запланована прем’єра стрічки «DZIDZIO Перший раз».

 

Приватне життя Михайла Хоми

Особисте життя «DZIDZIO» вкрите таємницями. Часто йому приписують роман зі співачкою Ольгою Цибульською. Їх спільні світлини можна побачити у мережі інтернет набагато частіше, аніж сімейні фото музиканта. Проте це не як не впливає на щасливе подружнє життя Хоми. Справжня кохана виконавця теж пов’язана з музикою і навіть співала разом з Хомою в одному гурті. Проте це зовсім не Цибульська. З Ярославою Притулою, яка тепер додала до дівочого прізвища ще й Хома, Дзідзіо познайомився ще в музичному училищі, де навчався. Тоді дівчині було тільки 16 і офіційним стосункам передувала довга і щира дружба. Одружилася молодята тільки у 2013 році, коли Хома набув певної популярності. Проте Ярослава любить свого чоловіка саме таким, який він є – без окулярів, капелюха та епатажних речей. Каже, що ніколи не плутає особисте життя і сценічний образ чоловіка. Показово, що колись Ярослава співала разом з Михайлом Хомою пісню «Наречена», яку він написав і яка стала пророчою для молодих людей.

 

Альбоми гурту DZIDZIO

2012- «ХА-ХА-ХА»

2014-«DZIDZIO Хіти»

2018- «DZIDZIO SUPER-PUPER»

 

Нагороди

2015 - M1 MUSIK AWARDS Спеціальна премія порталу M1.TV за кліп «Сусіди»

2018 – Золота Жар-птиця перемога у номінації «Поп-гурт року»

 

Номінації

2014 – Премія YUNA Найкращий гурт

2015 –Премія YUNA Найкращий гурт

2016 - M1 MUSIK AWARDS Найкращий гурт

2017 – Премія YUNA Найкращий поп-гурт

2017 – Премія YUNA Найкращий менеджмент артиста

2017 - M1 MUSIK AWARDS Проект року

2017 - M1 MUSIK AWARDS Найкращий виступ на церемонії

2018 - Премія YUNA Найкращий поп-гурт

2018 - Премія YUNA Найкращий дует

2018 - Премія YUNA Найкращий менеджмент артиста

2018 – Золота Жар-птиця Хіт року

2018 – Золота Жар-птиця Народний хіт

 

Фільмографія

2017 -«DZIDZIO Контрабас»

2018 – «DZIDZIO Перший раз»

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код