Категорії Інформація
Каси Додати подію
20 березня 2022

Кармен-Сюїта / Шехеразада

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка
м. Київ, вул. Володимирська, 50

Про подію

"Кармен-сюїта" / "Шехеразада" у Києві!

У Національній опері України пройдуть відразу два яскраві одноактні балети “Кармен-Сюїта” та “Шехеразада” у Києві. Два знамениті балетні шедеври схожі рівнем майстерності своїх авторів і своєю незмінною популярністю у публіки різних країн. Творці їх жили у  близьких історичних епохах - обидва спектаклі побачили світ у XX столітті з різницею трохи більше півстоліття. В іншому — це дві абсолютно різні балетні школи, дві несхожі сценічні історії, дві натхненні театральні долі. 

Одноактні балети

Кармен-сюїта була поставлена на основі знаменитої опери “Кармен” Ж. Бізе обдарованим кубинським балетмейстером А. Алонсо. Музичний супровід балету скомпонував та аранжував знаменитий радянський композитор Р. Щедрін, а лібрето написав хореограф за мотивами новели "Кармен" французького письменника П. Меріме. Вона служила джерелом і для згаданої опери.

"Шехерезада" була написана на півстоліття раніше відмінним танцюристом і російсько-американським балетмейстером М. Фокіним. Музику написав М.А. Римський-Корсаков, а лібрето вистави і в цьому випадку належить автору хореографії. Джерелом  для лібрето добре послужила казка «Про царя Шахріяра та його брата» зі збірки арабської та перської літератури «Тисяча і одна ніч».

Захід відбудеться з дотриманням усіх карантинних норм відповідно до постанови МОЗ. Щоб потрапити на балети “Кармен-Сюїта” та “Шехеразада” у Києві, купуйте квитки на сайті та в касах столиці. На глядачів чекає ще безліч чудових спектаклів в афіші Києва, їх можна подивитися у стрічці нашого сайту.

На які знамениті балетні шедеври сходити у Києві? На постановки “Кармен-Сюїта” та “Шехеразада”

  1. Знамениті феєричні балети
  2. Відразу дві вистави за один вечір
  3. Відмінні постановники та артисти
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код