Категорії Інформація
Каси Додати подію
Місто
27 жовтня 2023

Місто

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Театр Юного Глядача (ТЮГ)
вул. Липська, 15/17

Про подію

“Місто” в Києві!

У Театрі на Липках відбудеться вистава “Місто” в Києві! Це перша спроба поставити на сцені урбаністичний роман Валер’яна Підмогильного, який був написаний 1927 року. Нова епоха - це завжди час великих сподівань і не менших розчарувань. Цей роман голосно заявив про українську літературу на європейському рівні і разом з тим - показав гострі протиріччя, які точилися у тодішньому новому суспільстві та в серцях мільйонів людей.

Степан Радченко - учорашні мешканець села і сьогоднішній київський студент. До Києва він потрапляє у розквіт НЕПу. Місто приголомшує його і відштовхує. Місто у романі і у виставі - живий повноцінний і безжальний персонаж. Воно швидко ламає ідеалізм Степана, який з натхненням дивиться у майбутнє. Але у реальності реставрація НЕПу та бюрократизм нової влади породжує урбаністичного монстра, який захоплює і лякає юнака. Зневага, ненависть і мрії героя пронизують кожну сторінку роману.

Вистава за мотивами роману В. Підмогильного

Наша вистава - це своєрідна “ілюстрація” до цього розлогого твору, який безумовно заслуговує на вашу увагу. Адже у 20-ті роки ХХ століття сам час був п’янким і гострим, рух швидким і безсумнівним, а про подальші трагічні події в історії України ще нічого не віщувало. Чи знайде своє місце у Місті Степан?

Захід відбудеться з дотриманням всіх карантинних норм відповідно до постанови МОЗ. Щоб потрапити на виставу “Місто” в Києві, купуйте квитки на нашому сайті та в касах міста. Ще більше вистав в афіші Києва шукайте на нашому сайті.

На яку виставу піти в Києві? На ілюстрації до роману “Місто”!

  1. Постановка за мотивами  відомого українського письменника
  2. Перший урбаністичний роман в українській літературі
  3. Модерний твір
  • Тривалість вистави - 3 години 40 хвилин
  • Рекомендований вік - з 16 років
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код