Категорії Інформація
Каси Додати подію
Океан Ельзи

Океан Ельзи

Океан Ельзи. Розклад концертів:

Святослав Вакарчук. Благо... 29 березня, 19:00
Львів
2950-5200 Вибрати дату

Біографія і творчість

  • Дата заснування:12 жовтня 1994 року
  • Лідер: Святослав Вакарчук
  • Кількість учасників: 5
  • Кількість альбомів:9
  • Рідне місто: Львів

Океан Ельзи - шлях до успіху 

Важко повірити, але за цей час виросло ціле покоління українців для яких гурт «Океан Ельзи» існував завжди. Проте, офіційно гурт утворився у жовтні 1994 року. А  почалося все з співпраці Святослава Вакарчука з гуртом «Клан тиші», де грали всі майбутні музиканту золотого складу «Океану»: бас-гітарист Юрій Хусточка, соло-гітарист Павло Гудімов та ударник Денис Глінін. Святослав Вакарчук познайомився з ними навесні і вже влітку прийшов на репетиції гурту, який створив вокаліст Андрій Голяк. Через непорозуміння з Голяком, усі учасники «Клану тиші» вирішили залишити колектив і співпрацювати зі Святославом Вакарчуком. Назва «Океан Ельзи» утворилася із захоплення Вакарчука Жаком Івом Кусто та імені його кішки Ельзи.

Тодішні студенти і гадки не мали, яке зіркове майбутнє на них чекає. Однак взяли неабиякий старт. Перший виступ «Океан Ельзи» відбувся 12 січня 1995 року біля Львівської опери, одразу перед семитисячним натовпом захоплених глядачів. На той час вони власними силами записали свою першу демо касету, куди увійшло лише 4 пісні. Той же рік відзначився для музикантів першим неофіційним кліпом та виступом на фестивалі «Червона рута» у Львові. Наступного року був виданий максі-сингл «Будинок зі скла». Хлопці виступають з концертами в Україні, Польщі, Німеччині, Франції, грають на фестивалі «Таврійські ігри» та виступають у Києві на одній сцені з всесвітньовідомим гуртом DeepPurple.

У 1997 році гурт дає свій перший великий концерт у Львові. Невдовзі після цього музиканти знайомляться з продюсером Віталієм Климовим і той переконує: треба вирушати до Києва. Сталося це у квітні 1998 року. Після цього у «Океана» виходить перший сольний альбом «Там де нас нема» та кліп на головну пісню платівки. І про музикантів остаточно дізнається вся країна. В 1999 році «Океан Ельзи» виступив у Франції, а їх нова пісня «Сосни» підкорила генерального продюсера «Наше радіо» Михайла Козирєва, в результаті чого гурт запросили на великий рок-фестиваль «Нашествие». Тоді ж «Океан Ельзи» переміг на фестивалі «Таврійські ігри» у номінації «Прорив року» та «Пісня року» за композицію «Там де нас нема». У Росії виходить перевидання альбому гурту, а вихід фільму «Брат-2», саундреком до якого стали композиції «Коли тебе нема» та «Кавачай», допоміг остаточно втопити Москву в океані української музики. На каналі МТVвиходять кліпи «Там де нас нема» та «Сосни», а реліз другого альбому «Янанебібув» відбувся одразу на двох лейблах – в Росії та в Україні.

На вершині музичного Олімпу

У лютому 2000 року зі «Океаном Ельзи» починає співпрацювати клавішник Дмитро Шуров, вже відомий на той час співпрацею з Земфірою. За його участю музиканти записують свій наступний альбом «Модель», який виходить у 2001 році, а Дмитро Шуров входить до основного складу гурту. У 2000 і 2001 роках «Океан Ельзи» стає кращим «Поп-гуртом» за версією фестивалю «Таврійські ігри». У 2002 році пісні «Друг» та «911» увійшли до ТОП-10 хітів України, а ті самі «Таврійські ігри» визначили «Океан Ельзи» вже у номінації «Кращий рок-гурт». Платівка «Модель» була визнана «Альбомом року». Тоді ж «Океан Ельзи» вперше виступив у супроводі симфонічного оркестру. На початку 2003 року завершується робота над четвертою платівкою гурту «Суперсиметрія», який став двічі платиновим. У жовтні «Океан Ельзи» - хедлайнери фестивалю «Просто рок», а у грудні – розпочинають свій сольний акустичний тур «Тихий океан»

Час змін

2004 рік став поворотним в історії гурту. Влітку про припинення співробітництва з «Океан Ельзи» заявляють Юрій Хусточка та Дмитро Шуров, які вирішили створити власний проект разом з Луї Франком. 16 липня 2004 року відбувся останній концерт «золотого складу» гурту. Вже в листопаді в колектив приходить новий басист Денис Дудко та клавішник з Сербії Мілош Єліч. З 2005 року замість Павла Гудімова у гурт приходить Петро Чернявський. У такому складі «Океан Ельзи» випускають свій наступний альбом «GLORIA», який став платиновим за перші 6 годин продажу. Восени гурт вирушає у концертний тур на підтримку платівки. Також «Океан Ельзи» починають брати участь у благочинній діяльності.

У 2007 році виходить альбом «Міра», який був присвячений пам’яті саунд-продюсера гурту Сергія Товстолужського, який покінчив життя у березні того ж року. Також Святослав Вакарчук працює над власним проектом та випускає платівку «Вночі», над якою працювали і учасники гурту. Навесні 2010 року вийшов альбом «DolceVita», під час туру на підтримку платівки музиканти зіграли понад 100 концертів в Україні, Росії, Білорусії, Європі, США, Канаді та Вірменії. Окрім цього, Святослав Вакарчук починає роботу над ще одним сольним проектом, який має назву «Брюссель», випускає два кліпи та вирушає на гастролі на підтримку платівки.

В 2013 році учасники «Океан Ельзи» знову зібралися разом і вирушили до Брюсселю для запису альбому «Земля». Ще під час роботи над альбомом стало відомо, що гурт хоче залишити гітарист Петро Чернявський, якого замінив Володимир Опсеніца. У травні того ж року відбувся реліз платівки в Україні, Росії та Німеччині. Після чого почався стадіонний тур на підтримку альбому, який тривав з травня по вересень 2013-го та стартував у рідному місті Святослава Вакарчука Мукачево. Одразу після завершення гастролі, було оголошено про новий, ювілейний тур до 20-річчя колективу. Концерти відбулися у всіх найбільших містах України. У тому числі, на НСК «Олімпійський» у Києві. Концерти «Океан Ельзи» в Росії було скасовано внаслідок звернення одного з депутатів думи до міністра культури РФ з проханням заборонити виступи гурту.

За три роки у Києві було презентовано платівку «Без меж», реліз відбувся на даху однієї з багатоповерхівок у присутності 140 глядачів. Перший публічний концерт нових пісень пройшов безкоштовно для мешканців міста Маріуполь.19 травня 2016 року альбом виклали у вільний доступ в мережу інтернет.

Океан Ельзи - наші дні 

Наступного разу до активної творчої і концертної діяльності Святослав Вакарчук та «Океан Ельзи» повернулись лише у 2018 році. Було випущено три сингли: «Без тебе», «В небо жене» та «Скільки нас», а також знято два кліпи. На честь Дня Незалежності України, «Океан Ельзи» відіграв величезний концерт на НСК «Олімпійський» в Києві.

У 2019 році Святослав Вакарчук створив політичну партію. «Голос» та оголосив про своє рішення взяти участь у позачергових виборах до Верховної Ради України. Раніше він вже мав досвід роботи народним депутатом України у складі фракції партії «Батьківщина», проте склав мандат за власним бажанням.

Альбоми «Океан Ельзи»

  • 1998 – «Там де нас нема»
  • 2000 – «Янанебібув»
  • 2001 – «Модель»
  • 2003 – «Суперсиметрія»
  • 2005  - «GLORIA»
  • 2007 – «Міра»
  • 2010 – «DolceVita»
  • 2013 – «Земля»
  • 2016 – «Без меж»

 

Сингли «Океан Ельзи»

1996- «Будинок зі скла»

2002 – «Холодно»

2004 – «Дякую!»

2006 – «Веселі, брате, часи настали…»

2009 – «Я так хочу…»

2009 – «Без бою»

2009 – «Зелені очі»

2009 – «Відпусти»

2009 – «Там де нас нема»

2009 – «Все буде добре»

2010 – «На лінії вогню»

2013 – «Обійми»

2013 – «Стріляй»

2013 – «Rendez-Vous»

2015 – «Мовчати»

2015 – «Не твоя війна»

2015 – «Життя починається знов»

2015 – «Мить»

2016 – «Не йди»

2016 – «Осінь»

2018 – «Без тебе»

2018 – «В небо жене»

2018 – «Скільки нас»

 

Діючий склад учасників

  • Святослав Вакарчук – вокал
  • Денис Глінін – ударні
  • Денис Дудко – бас-гітара
  • Мілош Єліч – клавішні
  • Володимир Опсеніца – гітара

 

Колишні учасники

  • Юрій Хусточка – бас-гітара
  • Дмитро Шуров – клавішні
  • Павло Гудімов – гітара
  • Петро Чернявський – гітара

 

Офіційний сайт: http://www.okeanelzy.com

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код