Категорії Інформація
Каси Додати подію
22 квітня 2022

Пізанська вежа

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки
м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 5 (м. «Театральна»)

Про подію

Пізанська вежа - розповідь з гумором про те, як я не втопився в сімейної рутини

Кияни та гості Києва зможуть насолодитися однією з найбільш обговорюваних постановок - «Пізанська вежа». Вечір, проведений в залі театральної студії, ще й за переглядом такого спектаклю не може бути поганим.

Торжество любові, не підкріпленою жодними соціальними інститутами - це завжди прекрасно. Але рано чи пізно приходить момент весілля і клопоти спільного життя. У цей момент між двома щиро і непідробно люблячими людьми вбивається клин так званої «битовуху». Уміння впоратися з однаковими днями спільного життя, роз'їдає одноманітним побутом, залежить від сили характеру і вміння уживатися разом, які повинні бути у кожного учасника. Яким же чином це виходить?

Цікаві факти про постановку

Ключовими персонажами театральної вистави є Дружина і Чоловік, які прожили рука об руку більше 20 років. Зав'язка відбувається з раптового бажання дружини розірвати шлюбні узи. Горезвісні побутові аспекти демонструються по ходу п'єси у вигляді добре знайомих усім патернів - гумові шльопанці, банки з консервацією, поїздки на дачу, сімейна вечеря після напруженого трудового дня з обов'язковими розмовами про минулий день. Завдяки таким нехитрим і до болю знайомим речам і поняттям незрима межа між постановкою і самим життям розмивається ще більше.

У репертуарі Театру російської драми імені Лесі Українки також можна зустріти такі уявлення:

  • Уявно хворий;
  • Дрібниці життя;
  • Сімейна вечеря;
  • Ігри на задньому дворі;
  • Прощальне танго.

Сповідь Чоловіка та Дружини як центральних суб'єктів, які декларують хід п'єси, розкриває багато рис-характеристики сімейного життя, про які найчастіше прийнято замовчувати. Назва «Пізанська вежа» обрано не випадково. Між відомим архітектурною спорудою, все своє існування нахиленою в бік землі і згасаючими почуттями є більше спільного, ніж здається на перший погляд. Багато сімей продовжують жити довгі роки, перебуваючи в своєрідному підвішеному стані між гармонією, взаєморозумінням і цілковитим крахом.

У виставі беруть участь артисти: Наталія Кудря, Ніна Ніжерадзе, Віктор Сарайкін, Андрій Коваленко, Юрій Кухаренко, Олексій Поліщук, Таїсія Бойко, Оксана Вороніна, Гелена Сергутіна, Владислава Коровай.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код