Категорії Інформація
Каси Додати подію
Поезія буднів /«Пам'яті однієї ріки», Оксана Куценко + фольк-гурт «Дивина»
20 червня 2019

Поезія буднів /«Пам'яті однієї ріки», Оксана Куценко + фольк-гурт «Дивина»

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Мистецький арсенал
м. Kиїв, вул. Лаврська, 12

Про подію

Літню програму поетично-музичних перформансів продовжить колаборація Оксани Куценко, української поетки, що мешкає у Південній Африці, та гурту «Дивина», що близько двадцяти років збирав український фольклор на Донбасі.

«Пам'яті однієї ріки» — це розмова із глядачем про те, наскільки наше майбутнє залежить від жінки і її свободи. І наскільки пов'язані у сучасному світі свобода і екологія.
Перформанс складається із віршів, написаних протягом останнього року у Південній Африці, та з народних пісень, які століттями співалися влітку і присвячувалися водній стихії.

Оксана Куценко — поетка, перекладачка, кураторка мистецьких проектів, дослідниця культури. Авторка книг поезій «У зимах бажань» (1996), «Балетна школа» (2007), книги-оповідання для дітей «Печені яблука» (2015). Переклала книгу поезій сенегальського поета Леопольда Седара Сенгора «Співи з нетрів» (з французької). Авторка проекту «Я на тебе чекатиму під каїсе-дра», в рамках якого твори поетів з різних країн Африки перекладено українською.

Фольклорний гурт «Дивина» був створений при Донецькому університеті в 1998. У репертуарі ансамблю представлені українські народні пісні різних жанрів. Більшість з них записані у експедиціях в Україні (Донецька, Харківська, Полтавська області) або в українській діаспорі (чорноморські станиці Кубані, українські села Західного Сибіру, Алтайського краю).

Перформанс відбувається у межах програми «Поезія буднів» циклу подій «Плани на літо у Мистецькому арсеналі»

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код