Категорії Інформація
Каси Додати подію
23 жовтня 2019

Про мишей та людей

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки
м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 5 (м. «Театральна»)

Про подію

Вистава «Про мишей і людей» — це зворушлива історія двох друзів Ленні та Джорджа, котрі мандрують Диким Заходом, перебиваючись випадковими заробітками і мріючи про власне господарство.

Покладена в основу п’єси однойменна повість нобелівського лауреата Джона Стейнбека була бестселлером у США протягом 15 років. Проблеми, підняті у ній автором, актуальні й донині.

Довірливі мрійники здоровані-небораки на зразок Ленні і сьогодні зустрічаються у нашому немилосердному сьогоденні. Хоча, невиправні романтики типу Джорджа теж, на щастя, ще не вимерли як мамонти.

Зворушливий недоумок Ленні і компанійський кмітливий Джордж — сценічний дует, ніби навмисне написаний для легендарного акторського тандему Анатолія Хостікоєв/Богдан Бенюк.

Обидва люблять увесь світ, але бідака Ленні, на жаль, не може передати всієї гамми своїх почуттів словами. Зазвичай, це призводить до трагічних наслідків, як для тих людських істот, котрі стають об’єктом почуттів здорованя, так і для самого Ленні.

Фінал вистави показовий: в нашому жорстокому світі, немає місця ані Джорджу, ані Ленні. Немає місця для людей, котрі, по суті, так схожі на мишей, так само маленьких і беззахисних. Вражає мужня простота Стейнбека. Та висока простота, ясність і людяність, що так рідко трапляються в сучасній драматургії.

2008 рік. Виставі «ПРО МИШЕЙ ТА ЛЮДЕЙ» Театральної компанії «БЕНЮК І ХОСТІКОЄВ» присуджено

НАЦІОНАЛЬНУ ПРЕМІЮ імені Тараса Шевченка.

Премію присуджено головним виконавцям — Наталії Сумській та Богдану Бенюку, а також режисеру-постановнику Віталію Малахову.

2005 рік. Вистава «ПРО МИШЕЙ ТА ЛЮДЕЙ» Театральної компанії «БЕНЮК І ХОСТІКОЄВ» отримала нагороду Театрального Фестивалю «Київська Пектораль» у номінації за Кращий Арт-Проект 2004 року.

Виконавці ролей: Анатолій Хостікоєв, Богдан Бенюк, Наталія Сумська.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код