Категорії Інформація
Каси Додати подію
РЕКВІЄМ
19 січня 2023

РЕКВІЄМ

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва)
вул. Межигірська, 2

Про подію

Твір, який одночасно жахає картинами Страшного Суду, вражає піднесеною ніжністю, і тамує біль думками про відновлення і спокій.

Оповитий легендами «Реквієм» Моцарта – визнаний шедевр, який, утім, композитор не встиг дописати за свого життя. Після смерті Моцарта тільки перші дві частини були повністю закінчені, а решта фрагментів залишилися в чорновому варіанті.

Вдова композитора Констанція доручила завершити «Реквієм» учням свого чоловіка. Так Зюссмаєр і Фрейштадлер дописали Kyrie. Ейблер і Зюссмаєр заповнили чернетки інших частин відповідно до інструкцій Моцарта, а Зюссмаєр дописав музику в Sanctus, Benedictus й Agnus Dei.

Згодом, після закінчення «Реквієму» стало відомо, хто ж його замовив. Таємничим незнайомцем виявився граф Франц фон Вальзег, який часто платив композиторам за твори, які потім видавав за власні. Він мав намір виконати «Реквієм» на згадку про свою дружину.

«Реквієм» Моцарта – дуже особливий твір для Капели Лятошинського. Його щорічне виконання є даниною пам’яті про засновника колективу – видатного українського диригента Віктора Іконника.

Виконавці:

Liatoshynskyi Capella

Богдан Пліш /диригент/

Іванна Пліш /сопрано/

Тетяна Гавриленко /мецо-сопрано/

Дмитро Іванченко /тенор/

Тарас Бережанський /бас/

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код