Категорії Інформація
Каси Додати подію
28 грудня 2021

Шопеніана. Широко заплющені очі.

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка
м. Київ, вул. Володимирська, 50

Про подію

"Шопеніана" та "Широко заплющені очі" у Києві!

28 грудня 2021 року у Національній опері України пройде показ одразу двох блискучих одноактних балетів “Шопеніана” та “Широко заплющені очі” у Києві.

"Шопеніана" - знаменитий балет М. Фокіна, де балетмейстер одноосібно відповідав за сценарій вистави та хореографію. Музичний супровід балету був скомпонований Фокіним з фортепіанних творів Ф. Шопена в оркестровці О. Глазунова. Своїх танцівниць він попросив рухатися в особливій манері: повітряно, наче напівпошепки. Тоді постановка обдарованого хореографа викликала повний фурор - він повністю відмовився від звичної на момент початку XX століття затягнутості, пафосного вбрання артистів та рельєфно прописаних героїв. У програмі їх просто немає: лише якийсь юнак та Сільфіди.

Вечір одноактних балетів

"Широко заплющені очі" - сучасна постановка балетмейстера В. Іщука. Для музичного оформлення було використано твори І.С. Баха, С. Рахманінова та Ф. Шопена. Прем'єра балету відбулася восени 2021 року на І Міжнародному фестивалі Ballet UA. По подачі тут спостерігається ще більший відхід від звичного дійства. Сам постановник пояснює, що танцівниками розігруються кілька окремих історій на сцені. При цьому всі розрізнені шматочки загальної розповіді пов'язані разом і замикаються один на одному, а натхнення хореограф черпав із кінострічки С. Кубріка "З широко заплющеними очима".

Захід проводиться з дотриманням усіх карантинних норм відповідно до постанови МОЗ. Щоб потрапити на одноактні балети “Шопеніана” та “Широко заплющені очі” у Києві, купуйте квитки на сайті та в касах міста. Багато відмінних вистав в афіші Києва чекають на своїх глядачів у стрічці нашого сайту.

На які цікаві танцювальні вистави сходити у Києві? На балети “Шопеніана” та “Широко заплющені очі”

  1. Два балети що інтригують, відразу в один вечір
  2. Цікава хореографія та талановиті автори
  3. Філігранне виконання від обдарованих артистів
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код