Категорії Інформація
Каси Додати подію
26 квітня 2024

Сталкери

Ціна: 150-550 грн

Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра
пр-т Броварський, 25
Купити квиток
150-550 грн
Купити квиток

Замовити квитки на "Сталкери"

26 квіт., пʼятниця

Про подію

жанр: специфічна комедія

автор Павло Ар’є

режисер Стас Жирков

художниця Юлія Заулична

актори: заслужена артистка України Віталіна Біблів, заслужена артистка України Ірма Вітовська-Ванца (акторка Івано-Франківського Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка), Дмитро Олійник, Владислав Писаренко

голоси: Олег Фагот Михайлюта та Інна Мірошниченко

тривалість: 140 хв. (з антрактом)

обмеження за віком: 14+

прем'єра: 19 березня 2015 року

Вистава йде на сцені Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра

Забуті, нікому непотрібні живуть собі десь у покинутому чорнобильському селі чудернацька баба Пріся, її хвороблива донька Слава та придуркуватий онук Вовчик. Колись у Вовчика був тато, але його вже давно немає, одного разу він нишком зібрав найнеобхідніші речі – свої документи і всі гроші, та зник у невідомому напрямку.

Це специфічна комедія, де міф та реальність мають однакову силу, де радіоактивний гумор межує з правдою нашого життя, де картопля – делікатес, а «згущьонка» – просто фантастика! «Чому ми живемо в зоні, а інші люди живуть там – «не в зоні»? У виставі ця чорнобильська Зона відчуження набуває метафори цілої України, штучно відрізаної від світу. У виставі виразно й точно озвучені основні страхи та ілюзії українців. Міфічна Європа, подорож до якої фінансово недоступна більшості, лякає своїми «свободами». Тікати з цього світу можна тільки на той.

«Сталкери» – це початок співпраці режисера Стаса Жиркова та відомого українського драматурга Павла Ар’є. Вистава з величезним успіхом іде в Києві, неодноразово брала учать в українських та міжнародних фестивалях та гастрольних турах. «Сталкери» та «Слава героям» – це своєрідний диптих про сучасну Україну, яку не знають у світі. Але яка заслуговує на те, щоб її почули.

Вистава-володарка театральної премії “Київська Пектораль”

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код