Категорії Інформація
Каси Додати подію
24 березня 2024

Вечір фортепіанних дуетів

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Будинок Актора
м. Київ, вул. Ярославів Вал, 7

Про подію

МАКСИМ СИДОРЕНКО /Київ/

Український піаніст і органіст, закінчив Київську консерваторію за двома спеціальностями (фортепіано, 1995; орган, 2001) та аспірантуру Національної музичної академії України (2005). Удосконалював свою виконавську майстерність в Австрії (Universität für musik und darstellende kunst), брав участь у мастеркласів відомих музикантів з Європи й США, вивчаючи особливості органних шкіл.

Коло його інтересів досить широке: від барочної музики – до прем'єрних виконань творів сучасних українських композиторів; від запису органної музики до фільмів, телепрограм – до участі в неакадемічних етнопроектах чи театральних виставах.

Максим Сидоренко гастролює по Україні та за її межами (Польща, Німеччина, Австрія, Іран); виступає з провідними виконавцями й колективами, диригентами, бере участь у числених міжнародних фестивалях ("Кyїv-Music-Fest", "Organum", "Червона рута", "Livadia-Fest", "Співочі тераси", "Срібний Дзвін", "Діапазон", "Буковинський листопад", "ГогольFest", "Koktebel-Jazz", та багато інших).

Гру музиканта вирізняє глибоке знання й відчуття стилю музики, що виконується; масштабність, майстерне використання багатих тембрових ресурсів органа й фортепіано, як під час сольного виконання, так і в ансамблях різного складу, з хором або оркестром.

Соруш Залі – провідний іранський піаніст, творчість якого нерозривно пов'язана з Україною та Іраном.

У 2007 році закінчив та отримав диплом магістра Національній музичній академії України (Київської консерваторії) ім. П. І. Чайковського по класу фортепіано у заслуженого артиста України Олександра Лисоконя, і по класу камерного ансамблю у професора Ії Царевич. Продовжував удосконалювати свою майстерність на безлічі майстер класів в Польщі, Україні, Італії, Фінляндії у найвідоміших і легендарних музикантів Ольги Пархоменко, Андрія Гаврилова, Зої Мєдникової, Бориса Федорова, Бориса Архімовіча та інших.

Соруш Залі веде активну концертну діяльність, виступає як соло, так і в співдружності з польськими, українськими, іранськими музикантами. Він – частий учасник Тегеранського Міжнародного музичного Фестивалю. Співпрацює з відомим іранським композитором і диригентом Лорісом Чкнаворяном. Виступає з концертами в Ірані, Азербайджані, Грузії, Польщі та в Україні.

Основу репертуару складають твори західноєвропейської класики. У коло його інтересів входить сучасна іранська імпровізаційна музика і твори українських авторів ХХ століття. Всесвітньо відомий український композитор Мирослав Скорик відзначив філософську глибину, цілісність і особливу манеру виконання, притаманну Соруш Залі, як представнику двох культур, європейської та східної.

Соруш Залі – музикант, гра якого здатна створити в залі хвилюючу, натхненну атмосферу, він заворожує слухача своєю впевненістю і харизмою.

 

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код