Категорії Інформація
Каси Додати подію
Виставка Вівтар. Животков
09 квітня 2023

Виставка Вівтар. Животков

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ВИСТАВКИ»

Український Дім
м. Kиїв, вул. Хрещатик, 2

Про подію

Український Дім запрошує на виставковий проєкт «Вівтар», який представить роботи, створені Олександром Животковим у моменти найвищої емоційної напруги – під час революції 2014 року та повномасштабного вторгнення Росії в Україну від 24 лютого 2023 року.

Над циклом «Київ. 2014» Олександр Животков працював протягом трагічної і героїчної зими 2014 року. Це втілена надія художника, що «смертю смерть здолавши», українці більше не будуть вимушені приносити людські життя на вівтар свободи.

З 24-го лютого 2022 року, попри ракетні обстріли, художник продовжив працювати в київській майстерні. Животков фіксував сучасну трагедію України, яка бореться з російським варварством, у скульптурних рельєфах і контррельєфах з каменю та дерева. За словами художника, страх і горе не покидали його, допоки він не почав працювати.

Більшість творів Олександра Животкова, що представлені на виставці, присвячено конкретним датам та місцям, які назавжди залишаться відкритими ранами в серцях українців — Буча, Маріуполь, Ірпінь, Херсон, Вінниця.

Організатори: Український Дім та Stedley Art Foundation

Графік роботи:

Вт-Нд, 11:00-19:00

Понеділок вихідний

Вартість квитків:

повний – 80 грн

пільговий – 50 грн (для школярів та студентів)

Вхід вільний для:

пенсіонерів, дітей до 7 років, осіб з інвалідністю 1-2 групи, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх родин, військовослужбовців строкової служби, працівників музеїв, членів Національної спілки художників України, власників членських карток CIMAM, ICOM (за наявності дійсних посвідчень).

У разі оголошення повітряної тривоги відвідувачі можуть скористатися укриттям, що знаходиться у підвальному приміщенні Українського Дому.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код