Категорії Інформація
Каси Додати подію
VOŁOSI
25 лютого 2018

VOŁOSI

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Національна музична академія Чайковського
м. Київ, вул. Архітектора Городецького, 1-3/11

Про подію

Українська публіка познайомилася з гуртом під час міжнародного фестивалю АртПоле’12, засвідчивши свої враження восьмиразовим викликом на біс. З того часу VOŁOSI дали кілька десятків концертів в різних українських містах — від Алчевська до Ужгорода, а зимові виступи в Україні вже стали хорошою традицією. Продовжуючи її, VOŁOSI повертаються — цього разу — напередодні весни, з єдиним концертом у Києві!

«Витончені мелодії, вигадливі аранжуваня й короткі імпровізації… Їхня життєствердна енергія виходить за музичні та географічні рамки, робить гурт неповторним і завжди актуальним для спраглого до пригод слухача», — пишуть про них музичні оглядачі.

Струнний колектив VOŁOSI виник на весіллі. Скрипаль, випускник музичної академії Кшиштоф Ласон запросив музикантів із довколишніх сіл на вечірку з нагоди свого одруження. Після цього вони з братом Станіславом, віолончелістом, що закінчив ту ж академію, вирішили поєднати здобутки своєї класичної освіти з невимушеністю гуральських музик — мешканців гір, в яких сходяться кордони Чехії, Польщі та Словаччини.

На європейській world music сцені VOŁOSI заявили про себе у 2010 році виступом на «Новій традиції» — найавторитетнішому польському фестивалі, що спеціалізується на нових формах осмислення фольклорної музики. Сполучення балканських, трансильванських і карпатських мотивів з класичними мелодіями європейських композиторів, майстерність і невимушеність, енергія та елегантність прийшлися до смаку критикам і публіці — VOŁOSI отримали мало не всі можливі винагороди фестивалю. До сьогодні музиканти встигли видати два альбоми й здобути шанувальників далеко за межами Польщі. З незмінним успіхом вони виступали в Грузії, Данії, Німеччині, Японії, Норвегії, Словенії, Бельгії та навіть в Стольгольмскій Ратуші у присутності його величності Карла XVI Густафа, Короля Швеції.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код