Категорії Інформація
Каси Додати подію
31 січня 2020

Україно-американський проект " Код Гершвіна"

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Київський національний академічний театр оперети
вул. Велика Васильківська, 53/3

Про подію

Концерт на 2 відділення

Симфонічний оркестр Київського національного академічного театру оперети готує нову порцію вишуканої музики – концерт «Код Гершвіна». Під диригуванням Девід Чарльза Абелля (американський диригент) звучатимуть твори відомого американського композита з українським корінням Джорджа Гершвіна.

Джордж Гершвін народився в Нью-Йорку в єврейській родині емігрантів з Одеси. Краса українських мелодій надихнула Маестро на створення хітів, які стали світовими. У 1935 р. пан Гершвін написав арію «Літня пора» («Summertime») для опери «Поргі та Бесс». На створення цієї композиції його надихнула українська  колискова пісня «Ой ходить сон коло вікон», яку Гершвін вперше почув у Нью-Йорку у виконанні Українського національного хору на чолі з Олександром Кошицем у 1929 році.  «Summertime» дуже популярна і нині, вона об’єднує  українців та американців за допомогою коду Гершвіна. Цей музичний код поєднує наші нації красою та величністю мелодій Гершвіна.

Виконуючи такі композиції, як «Rapsody in Blue» (1924) та «Американець у Парижі», пісні  «I Got Rhythm» (1930), оперу «Поргі і Бесс», яка породила хіт «Summertime», українські музиканти відчувають музичну ідентичність з Великим Гершвіном.

Концерт «Код Гершвіна» матиме 2 відділення. У першому звучатимуть твори Гершвіна з мюзиклів та опер. Разом з оркестром та солістами Національної оперети України на сцену вийде Флоріан Фейлмаер – піаніст-віртуоз із Австрії. Друга частина концерту присвячена композиціям Маестро, які лунали у відомих фільмах.

Американський диригент Девід Чарльз Абелль приїде до Києва 19 січня та розпочне репетиції з оркестром та солістами Національної оперети України.  Музиканти Київського національного академічного театрального оперети ​​з нетерпінням чекають приїзду Маестро, який поділитися своїм великим досвідом та допоможе розвинути американсько-українське співробітництво в культурній сфері.

Проект відбудеться в рамках грантової підтримки Посольства США в Україні. 

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код