Категорії Інформація
Каси Додати подію
Незабутня квітка
07 квітня 2018

Незабутня квітка

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка
м. Київ, вул. Володимирська, 50

Про подію

«КВІТКА» продовжує своє життя, рятуючи жінок України!

Цей ювілейний благодійний концерт, присвячений 65-річчю з дня народження американської співачки з українським серцем — Квітці Цісик.

У концерті візьмуть участь:

  • Брія Блессінг та Людмила Фесенко з США,
  • Володимир Горянський та Рима Зюбіна,
  • Кирило Стеценко та Алекс Гутмахер, США
  • Neo ballet Ольги Семьошкіної,
  • Кіра Мазур, гурти «Антитіла» та «Каблуками по бруківці»

Також глядач вперше побачить уривок з прем’єрної вистави «КВІТКА» Вінницького театру ім. М. К. Садовського та з музичного монологу-притчі «Я — КВІТКА» за участю актриси театру ім. Івана Франка, лауреата театральної премії «Київська пектораль», лауреата міжнародних конкурсів вокалістів — Вікторії Васалатій.

Важлива складова концерту — оригінальні голосові фонограм Квітки Цісик та унікальне архівне відео.

Ведучий — Олексій Богданович, режисер — Володимир Борисюк

Під час концерту буде здійснена основна місія проекту — передача 100 000 грн. для придбання пересувного мамографа «КВІТКА» для профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок Київської області.

Україно-Американський благодійний проект «Незабутня Квітка», присвячений Квітці Цісик, започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США в 2007 р. та реалізується за сприяння Української Американської Координаційної Ради. Оскільки усі жінки сім’ї Цісиків померли від страшного діагнозу — раку грудей (в 1994 р. — мати Іванна, у 1998 р. — Квітка Цісик, у 2003 р. — сестра, піаністка Марія), — усі концерти проекту проводяться як соціально-благодійні. Тож, традиційно кожний захід проекту «Незабутня Квітка» є не тільки культурно-мистецьким, освітнім, а перш за все — благодійним. Частина коштів від продажу квитків на заходи завжди перераховується в онкоцентри — для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України. Найвагомішим результатом з часу започаткування проекту у 2007 р. стало придбання пересувного мамографа для Вінниччини, який має назву КВІТКА.

…Вона була на батьківщині лише раз. 1993-го. Через п`ять років американська співачка українського походження Кейсі Цісик відійшла у засвіти, не доживши до свого 45-річчя п`ять днів. Її добре знала і чула вся Америка, американці навіть підрахували, що голос Квітки Цісик лунав 22 мільярди разів в різних радіоефірах, з екранів кінотеатрів, на телебаченні. Згодом вона прийшла і до нас — унікальним колоратурним сопрано зазвучали у її виконанні «Два кольори», «Я піду в далекі гори», «Чорнобривці»…

Коли вслухаєшся в її тонкий, чистий та прозорий голос, де лише легкий акцент видає закордонну співачку, — кожного разу відкриваєш її по-новому, а її пісня надихає. У ній все — ліричність та емоційність, глибина і проникливість, життєва мудрість, якась первісна гармонія і спокій. Тут немає пафосу і позірної риторичності. Її голос звучить плавно, без напруги і надмірності, але в ньому повно життєвої сили і крику душі. А коли слухаєш її пісні, то завжди наповнюєшся почуттям любові й… туги, немов наслідуючи символічні слова пісні «Два кольори», де любов і журба завжди поряд. Навіть весела пісня у неї звучить тужливо-сумно. У цих піснях — вся Квітка Цісик: емоційна, сильна, вольова. Ця сила духу передається всім, і її голос неможливо не слухати. Якась космічна скорбота і туга, яка так властива українському народу, розлита у її піснях.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код