Категорії Інформація
Каси Додати подію
Нотний зошит Анни Магдалени Бах
26 березня 2023

Нотний зошит Анни Магдалени Бах

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва)
вул. Межигірська, 2

Про подію

НОТНИЙ ЗОШИТ АННИ МАГДАЛЕНИ БАХ

Концертна програма Національного будинку музики

Тривалість концерту – 1 год 15 хв

Місце проведення: Art-сцена

Виконавці

Ольга Швидка /сопрано/

Максим Сидоренко /орган-позитив, фортепіано/

У програмі:

Йоганн Себастьян Бах

Нотний зошит Анни Магдалени Бах

Про концерт

У XVIII столітті серед артистичної інтелігенції було поширеною практикою мати власні домашні альбоми, збірки музичних творів, оповідань, картин і віршів.

Йоганн Себастьян Бах не оминав трендів свого часу, тож створив два нотні зошити для другої дружини Анни Магдалени. Вони служили сімейним музичним щоденником, навчальним посібником для навчання його дітей і водночас були втіхою для музично обдарованої дружини Магдалени.

На думку музикознавців, Анна Магдалена була дещо затьмарена своїм легендарним чоловіком. Вона була досвідченим музикантом із гарною репутацією у Німеччині та продовжувала виступати навіть після весілля. У 1729 році вона отримала запрошення виступити на похоронах принца Леопольда. Вона також була постійною учасницею урочистих заходів у садибі Баха, де численні члени родини збиралися разом, щоб музикувати. У той час родина Бахів була серцем мистецького товариства Лейпцига. На думку Баха «вона могла виконувати гідне сопрано».

Крім творів самого Йоганна Себастьяна, у нотних зошитах знаходилася музика таких композиторів, як Йоганн Адольф Хассе, Георг Бем, Франсуа Куперен, Крістіан Петцольд, Карл Філіп Еммануїл Бах та інших друзів родини.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код