Категорії Інформація
Каси Додати подію
02 грудня 2019

Оскар і Рожева Дама

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Театр ім. Івана Франка
м. Київ, пл. Івана Франка, З

Про подію

Знаменитий в усьому світі епістолярний роман сучасного французького класика Еріка-Еммануеля Шмітта («Оскар і Рожева Дама») про хвору дитину, яка пише листи Богу на спасіння душі, свого часу розірвав серця Заходу. Десятки вистав в Європі, Канаді та Америці, фільми на всіх Континетах. Цю ж вічну історію перечитують в Україні — з акцентом на наші колізії, на наших реальних дітей.

Вистава «Оскар і рожева пані» з Ірмою Вітовською в головній ролі і музикою «Океану Ельзи» — це історія невиліковно хворої дитини. Рожева Пані — посередниця між Богом і Людиною, дивлячись на муки хлопчика, пропонує йому захоплюючу гру — кожен день писати листи Богу. В Оскара вийшло всього 10 листів. Постановка — благодійна. Творці вистави прагнуть привернути увагу до паліативної допомоги хворим, яких лікарі вже не в змозі врятувати.

Текст Шмітта тут адаптують не в моно-версії і в НЕ дуетному варіанті (як в деяких гучних постановках на Заході і в РФ). Тут, у нас, практично кожну сторінку Еріка-Еммануеля розкладають на різні голоси. Візуалізують унікальною анімацією Андрія Єрмоленка, зачіпають за душу піснями Святослава Вакарчука і оживляють практично кожен, навіть другорядний, образ.

Дивовижна по гостроті відчуттів вистава. Аншлаги в Києві, Одесі, Львові, Харкові — і на всіх виставах відкриті обличчя і сльози глядачів, які перероджуються разом з маленьким Оскаром і знаходять силу життя.

За 3 роки існування проекту відбулося 55 вистав по містах України. Завдяки проекту в Україні створилися мобільні виїзні бригади та паліативні відділення по догляду за важкохворими дітьми. Зірбано близько 2,5 млн гривень, які передано на ліки дітям. Звіт по коштам на сторінці фейсбуку «Оскар. Мріяти і жити»

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код