Категорії Інформація
Каси Додати подію
17 листопада 2021

" ВПЕРЕД ДО РОМАНТИЗМУ " НАТАЛІЯ СІКОРСЬКА (тафельклавір)

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ФІЛАРМОНІЯ»

Національна філармонія України
м. Kиїв, Володимирський узвіз, 2

Про подію

17 листопада відбудеться авторський проєкт із назвою «ВПЕРЕД, ДО РОМАНТИЗМУ!» як сольний концерт Наталії Сікорської (тафельклавір).

Цього вечора в її виконанні звучатиме клавірна музика на автентичному інструменті 1812-го року – молоточковому прямокутному клавірі (тафельклавірі).

Сьогодні складно собі уявити, але музика XVII-XVIII століть звучала зовсім по-іншому, ніж її звикла чути/слухати сучасна людина. Зокрема, важливим був простір, у якому відбувалися концерти. Це мав бути камерний зал із гарною акустикою. А ще – інструменти. Французькі клавесини, спінети, клавікорди, англійські вірджінели, італійські чембало… й молоточкові клавіри - таким "арсеналом" користувались меломани тих століть.

Цікаво, що тоді клавесин у салоні сприймався як досить гучний інструмент. Гайдн і Моцарт грали вже на інструментах, механіка яких дозволяла відтворювали максимально ніжний та тихий звук. Цього вечора автентичний тафельклавір 1812-го року дозволить відтворити атмосферність минулих століть.

Особливою є історія цього тафельклавіру (від нім. «тафель» – стіл, тобто буквально – столовий клавір). Йому – понад 200 років. Він був створений мануфактурою «Andrew Rochead and son» в Единбурзі, належав Серу Джону Гамільтону, але недовго. Господар помер і подальша доля інструменту на даний момент невідома. Мабуть, понад 100 років він «мовчав», а нещодавно Наталія Сікорська знайшла його в Лондоні та реставрувала.
 
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код