Категорії Інформація
Каси Додати подію
ДоДому на Різдво
21 січня 2024

ДоДому на Різдво

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «НОВИЙ РІК»

Український Дім
м. Kиїв, вул. Хрещатик, 2

Про подію

Виставка

Національного центру «Український Дім»

«ДоДОМУ на РІЗДВО. СВІТЛО УКРАЇНСЬКОЇ ТРАДИЦІЇ»

15 грудня 2023 – 21 січня 2024

Український Дім презентує виставковий проєкт «ДоДому на Різдво. Світло української традиції», у якому представлені як музейні твори, так і роботи сучасних майстрів, художників і дизайнерів, котрі переосмислюють, інтерпретують і розвивають українську різдвяну традицію. На виставці можна побачити традиційні одяг і посуд, килими і прикраси, переглянути відео та послухати аудіозаписи старовинних колядок, ознайомитися з роботами видатних майстрів Володимира Шагали та Василя Омеляненка. Експозиція складається з творів із фондів Національного музею народної архітектури і побуту України та Українського Дому, а також з колекції родини Ющенків та низки приватних зібрань.

Тема українського Різдва цього року стала однією з ключових у культурному житті країни. Мільйони людей усвідомлюють свій звʼязок із глибинними шарами культури, спираються на них у пошуках власної ідентичності, відчувають потребу приєднатися до спільного символічного простору.

Життя українців зазнало карколомних змін. Рятівною незмінною точкою залишається традиція. Вона зберігалася в найважчі періоди української історії — часи національно-визвольних змагань і радянського терору, у війни та голодомори. І нині вона стає імпульсом для творчості художників, мандрує вулицями і оселями.

Нам вдалося зберегти свою традицію, а тепер вона береже нас. Попри те що сьогодні через повномасштабну війну не всі родини можуть зустрітися за спільним святковим столом, у нас точно є відчуття спільного дому — України. І різдвяний Святвечір об’єднує нас, де б ми не були, — аби ми подарували одне одному дещицю тепла і світла.

Окрім виставкової, проєкт «ДоДому на Різдво» має потужну освітню складову, що реалізована у текстах та циклі освітніх заходів. Публічна програма включатиме концерти, лекції, майстер-класи для дорослих і дітей. Анонси і розклад подій можна знайти на сайті Українського Дому і на сторінках Українського Дому в соцмережах Facebook та Instagram.

Також в одному із виставкових залів Українського Дому працюватиме святкова крамничка з широким асортиментом різдвяних подарунків для рідних і близьких — у ній можна придбати роботи українських майстрів, дизайнерські вироби, книги, сувеніри.

Презентація проєкту — 14 грудня о 18:00.

Куратори: Олексій Ананов, Аліса Гришанова, Марія Квітка, Марина Сенчило.

Організатор

Національний центр «Український Дім»

у співпраці з Національним музеєм народної архітектури та побуту України

Партнери проєкту

Ощадбанк

Visa

Графік роботи:

Вт-Нд, 11:00-19:00,

Понеділок – вихідний.

Вартість квитків:

повний – 100 грн,

пільговий – 50 грн (для школярів та студентів).

Екскурсійний квиток (*у складі групи за розкладом):

повний – 150 грн,

пільговий – 100 грн (для школярів та студентів).

*Слідкуйте за графіком екскурсій на сторінках Українського Дому у соціальних мережах

Вхід вільний для:

пенсіонерів, дітей до 7 років, осіб з інвалідністю 1-2 групи, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх родин, військовослужбовців строкової служби, працівників музеїв, членів Національної спілки художників України, власників членських карток CIMAM, ICOM, AICA (за наявності дійсних посвідчень).

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код