Рус Укр Eng
Категорії Інформація
Інформація щодо карантину у Києві та Україні
Каси Київ
Джамала (Jamala)

Джамала (Jamala)

Джамала (Jamala). Розклад концертів:

Jamala 16 квітня, 19:00
Харків
400-750 Вибрати дату

Біографія і творчість

  • День народження: 27 серпня 1983 року
  • Знак зодіаку: Діва
  • За східним гороскопом: Свиня
  • Зріст: 173 см.
  • Справжнє ім’я: Сусанна Джамалдінова.

 

Дитячі роки та юність Джамали

Майбутня народна артистка України та всесвітньовідома переможниця «Євробачення» народилася у маленькому містечку ОШ у Киргизії, куди у 1944 році було депортовано її прабабусю по батьку, кримську татарку. Але потім батьки повернулися до Криму. Це стало можливим лише завдяки фіктивному розлученню – негласно у Криму діяла заборона на продаж нерухомості родичам депортованих кримських татар. Тому будинок, який знайшла і купила родина, оформили на дівоче прізвище матері Джамали, яка була вірменкою. Дитинство співачки і її сестри Евеліни минуло у селі Малоріченське неподалік від Алушти. До придбання будинку батько з дівчатами чотири роки мешкав у Мелітополі, а його дружина – викладала музику у Малоріченському та шукала придатний будинок.

Так як батьки Джамали мали музичну освіту, вона ще у дитячому садку вирішила, що буде співачкою. Пізніше вона вступила до музичної школи та перемогла у пісенному конкурсі «Дитячий дощ». Головною нагородою був запис власного альбому і з того часу пісні Джамали часто можна було почути по радіо Криму. У 14 вона переїхала до Сімферополя і продовжила навчання у музичному училищі, поєднуючи це з діяльністю у власному джазовому гурті. На той час, старша сестра Евеліна вже вчилася у Києві, тому не дивно, що у 17 років Джамала поїхала вступати до Національної музичної академії імені Чайковського по класу вокалу. Джамала згадує, як щоліта вони з сестрою повертались до Криму і допомогали батькам, що здавали кімнати відпочиваючим та тримали невеличкий ресторан. Тому Джамалі доводилося мити посуд і одночасно співати оперні партії. Під час навчання, вона неодноразово брала участь у різних музичних конкурсах. У складі жіночого акапельного квінтету BeautyBendДжамала взяла участь у «Do#Dж junior», там її помітила Олена Коляденко, згодом вона стала першим продюсером співачки.

Шлях до успіху Jamala

Коли Джамала отримала диплом про вищу музичну освіту, їй довелося обирати між джазом та класикою. Дівчину запрошували пройти стажування у всесвітньовідомій опері «Ла Скала», де вона завжди мріяла співати. Проте на часі був співочий конкурс «Новая волна»-2009 і Джамала вирішує обрати участь у ньому і одразу здобуває гранд-прі. Після цього вона отримала звання «Людина року» у номінації «Кумир українців». Але це тільки надало Джамалі впевненості і натхнення. Вона продовжує багато працювати і їздити з концертами. У цей же час вона виконує головну партію у опері «Іспанська година», а потім співає у виставі-опері за мотивами Бондіани. Цей виступ відмітив відомий актор Джуд Лоу.

У 2011 році Джамала стає фіналісткою Національного відбору на музичний конкурс «Євробачення», проте не здобуває перемогу, хоча і вважає рішення суддів несправедливим. Тоді ж виходить її дебютна платівка, а за два роки – ще одна. Анексія Криму у 2014 році болісно озвалася в серці Джамали, адже вона переконана і завжди стверджувала, що Крим – це Україна. Того ж року вона разом з Андрієм Хливнюком та Дмитром Шнуровим записала композицію «Злива», яка була присвячена річниці Революції Гідності та стала саунд-треком до кінофільму «Зима, що нас змінила».  

У 2015 році Джамала випускає диск «Подих», до якого увійшли авторські пісні співачки, та твори написані нею у співавторстві. Через п’ять років після минулої поразки Джамала знову вирішила взяти участь у відборі на «Євробачення». Цього разу співачка написала англомовну пісню «1944», яку присвятила трагедії депортації кримських татар та історії власної родини. Саме з цією піснею вона здобула перемогу на 61-му конкурсі «Євробачення», який приймав тоді Стокгольм. Після перемоги Джамала спочатку випустила міні-диск, а потім і повноцінний, четвертий за рахунком, лонгплей, реліз якого відбувся в Європі і в США. Того ж року Джамала отримала за свої досягнення звання Народної артистки України та стала музичним тренером проекту «Голос країни».

Особисте життя Джамали

Співачка неодноразово говорила про те, що дуже хоче дитину і сім’ю, проте вона дуже багато працює та має щільний гастрольний графік, що не дає їй можливості зануритись в особисте життя. Проте, з 2016 року Джамала перебувала у стосунках з Бейкіром Сулеймановим. Пара одружилася за кримськотатарським звичаєм у Києві. Сталося це 26 квітня 2017 року. Чоловік Джамали молодший за дружину на п’ять років. Ходили чутки про вагітність співачки, але Джамала стала мамою трохи пізніше – 27 березня 2018 року у подружжя народився син Емір-Рахман Сеіт-Бекір. При цьому Джамала не припиняла працювати на проекті «Голос країни» навіть на пізніх строках вагітності.  

Дискографія

2011- For Every Heart

2014 – Thank You (міні-альбом)

2013 - All or Nothing

2015 – Подих

2016 – 1944

2018 – Крила

Нагороди і номінації

2009

Перемога у конкурсі молодих виконавців «Нова хвиля»

«Відкриття року» за версією журналу «Cosmopolitan»

«Людина року» -2009 у номінації «Кумир українців»

2010

«Шоуманія-2009» у номінації «Відкриття року»

«ELLE Style Award-2009» у номінації «Співачка року»

2012 - «Best Fashion Awards» у спеціальній номінації «Натхнення»

2013 - «ELLE Style Award-2012» у номінації «Співачка року»

2014 - «Red Apple Awards» у номінації «Art» за внесок у розвиток культури й зміцнення миру

2016

«YUNA-2016» у номінаціях «Найкращий соло-артист», «Найкращий альбом» («Подих»), «Найкраща пісня» («Злива»), «Найкращий дует» («Злива» Андрій Хливнюк, Джамала та Дмитро Шуров).

«Eurostory Awards 2016» за найкращий рядок у конкурсній пісні на пісенному конкурсі «Євробачення» — «You think you are gods, but everyone dies».

«Marcel Bezençon Award» у номінації «Мистецький приз» (Best artistic performance).

Переможниця 61-го пісенного конкурсу «Євробачення».

Почесне звання «Народний артист України».

Звання «Почесний громадянин Києва».

«Cosmopolitan Awards» у спеціальній номінації «Натхнення року».

2017

«YUNA-2017» у номінаціях «Найкращий соло-артист», «Найкраща пісня» («1944»), «Найкращий дует» («Заманили» Джамала та «ДахаБраха»).

 «Жінка України-2016» у номінації «Культура».

«Viva! Найкрасивіші-2017» у номінації «Гордість країни».

2018

«Жінка України-2017» у номінації «Шоу-бізнес».

«Digital Awards» від журналу «ELLE» у номінації «Персона з найбільшою кількістю інформприводів».

2019

«YUNA-2019» у номінації «Найкраща виконавиця».

Попереднє замовлення