Категорії Інформація
Каси Додати подію
Скорик в стилі JAZZ
29 травня 2018

Скорик в стилі JAZZ

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Національна музична академія Чайковського
м. Київ, вул. Архітектора Городецького, 1-3/11

Про подію

Легкість і гумор, шалений темп та «ламаний» ритм, пружні синкопи, ефектна динаміка та фінали, нарешті, кураж зі свінгом, без якого джаз — не джаз. Все це — у концерті «Скорик в стилі JAZZ», який ламає стереотипи про композиторів-корифеїв та розриває шаблони про академічну музику.

Автор безсмертної «Мелодії» у свій ювілейний рік дарує усім шанувальникам його творчості авторську джазову програму «Мирослав Скорик у стилі JAZZ». Унікальність проекту полягає в тому, що Маестро завжди сам диригує цей концерт!

Легендарний композитор-класик високо цінує джазову музику. Власне, його шлях розпочався із заснування ансамблю «Веселі скрипки» та написання популярних джазово-естрадних творів: ритм-н-блюзового — «Львівського вечора», «Намалюй мені Ніч» в жанрі бугі-вугі, блюзових «Аеліти», «Карпат», «Я тебе почекаю, коханий», регтаймової «Принесіть мені маків» та першого українського твісту «Не топчіть конвалій». Тому закономірно, що Мирослав Михайлович є палким знавцем Джазу, грає сам і пише в цьому стилі. «Адже сьогодні, — говорить він, — спі¬віснують дуже різні види джазу — як імпровізаційний, так і зафіксований в нотах. Тому я імпровізую і пишу джазові твори». Скорик віртуозно об’єднує класичні традиції з джазовими ритмами, європейські джазові традиції з власною композиторською мовою, індивідуальними тембровими прийомами, щоби музику зрозуміли різні люди.

Під час концерту твори Скорика з інтригуючими назвами: екстравагантні танці — «В іспансько-мавританському стилі», «Сумний блюз», «Канкан ніби зі старої грамофонної плити» або джазові парафрази творів Л. Бетховена — «Місячна соната», «Апасіоната», «До Елізи» і джазові п’єси «В народному стилі», «Нав’язливий мотив», «Приємна прогулянка» прозвучать у виконанні блискучого львівського фортепіанного дуету заслужених артистів України Мирослава Драгана і Оксани Рапіти за участю віолончеліста Олександр Пірієва та у супроводі камерного оркестру «Київські Солісти».

До речі, Рапіта і Драган грають разом з 1994 року і є дуетом не лише на сцені, але й у житті, адже вони — подружжя! Можливо, саме в цьому секрет їх унікальної зіграності? Особливо, коли вони грають джазового Скорика у чотири руки. Відомо, що писати для двох фортепіано ду¬же складно, тому що необхідно розмістити, охопити фактуру двох інструментів, поєднати тембри, а маестро Скорик робить це з філігранною майстерністю, адже володіє багатьма стилями і техніками, асоціативними рядами і ефектно вплітає їх у фактуру фортепіано.

Ще одним подарунком від Маестро шанувальникам — буде 16-ти трековий CD «Мирослав Скорик у стилі джаз», презентація якого відбувається саме під час концерту. Тож, усі, хто прийде на цю програму, зможуть не тільки послухати наживо джаз Скорика, але й взяти автограф на новому диску у самого Маестро.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код