Категорії Інформація
Каси Додати подію
07 квітня - 02 червня 2024

Коппелія. Нова історія ляльки

Ціна: 150-350 грн

Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва)
вул. Межигірська, 2
Вибрати дату

Замовити квитки на "Коппелія. Нова історія ляльки"

07 квіт., неділя
02 черв., неділя

Про подію

Балет на 2 дії

Композитор: Лео Деліб

Лібрето: Сергій Кон

Тривалість вистави – 1 год. 15 хв

Постановний склад

Диригент-постановник – Назар Якобенчук

Балетмейстер-постановник – Сергій Кон

Художник-постановник – Марія Грабченко

Диригенти – Сергій Голубничий, Ділявер Осман

Балетмейстер-репетитор – Оксана Хамровська

Режисер, який веде виставу – Тетяна Лук’янець

ДІЙОВІ ОСОБИ ТА ВИКОНАВЦІ

Коппелія – Юлія Кузьмич, Міє Нагасава, Марія Шупілова

Коппеліус – Анатолій Воронцов, Олександр Душаков

Франц – Владислав Євтушенко, Артем Шошин, Павло Зурнаджі, Владислав Бондар

Сванільда – Оксана Бондаренко, Яна Губанова, Крістіна Бакляк, Катерина Щебетовська

Двірники – Володимир Гораш, Олександр Душаков, Володимир Липець, Євгеній Петренко, Мирослав Черноус, Сергій Щербіненко

Офіціантки – Дарина Крулевська, Ольга Неймарк, Ольга Бурачок, Христина Дейнега, Маргарита Кузнєцова, Вероніка Мельник, Олена Михайлова, Анастасія Правдива, Катерина Щебетовська

Містяни, ляльки – експерименти Коппеліуса – артисти балету.

Про виставу

У нашому театрі «Коппелія. Нова історія ляльки» – одне з найнесподіваніших сценічних прочитань відомого балету. В основі сюжету нової постановки, автором лібрето якої є Сергій Кон, – історія про створення досконалої Ляльки, яка повинна була допомогти чарівнику Коппеліусу в захопленні влади над людством. Однак, лялька Коппелія, отримавши завдяки чарівному каменю не лише людську подобу, а й душу і почуття, зуміла протистояти Коппеліусу і за допомогою Франца врятувала місто та його мешканців від злих помислів Чаклуна. Це фантастична розповідь, що пробуджує щирі почуття – людяність, доброзичливість, чуйне ставлення до інших.

“Лялька – одне з тих слів, яке зрозуміле кожному, і дорослому, і дитині. Зазвичай ляльками бавляться діти. Вони відчувають і розуміють, що лялька – це нежива істота. Вона не відчуває болю, страху нічого! Отже з нею можна робити все, що заманеться: грати, ламати, кидати, міняти А тепер давайте запитаємо дорослих. Чи не було у нас дорослих, хоч раз у житті відчуттів, що хтось грається нашими почуттями, використовує нашу щирість, ламає нашу силу волі, когось змінюють на посаді, міняють на більш досвідченого і молодшого, хтось кидає в нас образливе слово, на яке не завжди є можливість відповісти і так далі. А чи не схожі ці відчуття і події дорослого життя на ті дії, які виконує дитина щодо ляльки (грається, ламає, кидає, міняє, використовує)? А чи не схожі ми на ляльок? На мою думку, алегорія чітка, але все в наших руках. І одна з найголовніших життєвих задач у нашому суспільстві – не перетворити своїх дітей і себе самих на ляльок в руках корисливих лялькарів!

Щиро вірю, що у виставі “Лялька. Нова історія Коппелії” і дорослий, і дитина знайдуть щось своє, щось близьке до своєї щирості і безпосередності. І пам’ятате, тільки щирі почуття, безкорислива дружба, віра в себе і у власні сили здатні навіть “ляльку” перетворити на людину!” – говорить про постановку Сергій Кон.

Яскраві декорації, оригінальні костюми, створені молодою художницею театру Марією Грабченко, безумовно зацікавлять глядачів будь-якого віку.

Вистава для дітей та дорослих.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код